Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Elämä on taistelua, myös mielipiteistä

Lueskellessa tämänkin lehden sivuja, taistelut jatkuvat, aiheet vaihtuvat. Yleensä keskustelut pysyttelevät Maslowin tarvehierarkian alemmilla tasoilla, joskus myös em. tasojen yläpuolella.

Paavo Putuksen mielipide (Itä-Savo 11.4.) ja Matti Turusen (Itä-Savo 15.4.) edustanevat ylintä mahdollista tarpeen tasoa. Käsitelläänhän niissä yliluonnollisena pidettyjä asioita. Turusen kanssa olen samaa mieltä, mutta muutama kommentti Putukselle.

Hänen mielestään: "On vaarallista, että kuka vaan voi tulkita Raamatun tekstiä omien mielihalujensa mukaan omaan aikaansa sopivalla tavalla." Hän itse syyllistyy samaan tekoon. Hänen mielestään ihminen on luonut jumalat omaksi kuvakseen, ja "tämä kuva on kauhea, tuhoisa ja väärä".

Hän näyttää niputtavan Raamatussa ilmoitetun Jumalan tuhansiin muihin ihmisten muodostamiin jumaliin. Useat muutkin syyllistyvät samaan rusinoiden poimimiseen pullasta Raamattua tulkitessaan.

Tämä tapa lukea Raamattua on ennustettu jo pari tuhatta vuotta sitten. 2 Tim. 4:3 "Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia vaan haalivat itselleen halunsa mukaisia opettajia kuullakseen, mitä kulloinkin mieli tekee."

Raamattu kannattaa lukea kokonaisuutena ja noudattaa Paavalin opetusta 1 Tess. 5:21 "Koetelkaa kaikkea ja pitäkää se, mikä on hyvää."

Kyllä perkele ja hänen renkinsä saavat palkkansa ennemmin kuin moni uskookaan.

Mistä sitten tietää, että Raamatun Jumala on erilainen kuin omatekoiset jumalat?

Jumala itse todistaa suvereeniutensa profeetta Jesajan välityksellä. Jes. 42:8-9. "Minä olen Herra, Jahve on minun nimeni. Kunniani kirkkautta minä en kenellekään luovuta, en minulle kuuluvaa ylistystä jumalankuville. Näettekö: minkä olen ilmoittanut, se on tapahtunut, ja nyt minä ilmoitan uutta. Ennen kuin se taimelle ehtii, minä kerron sen teille."

Raamatussa on lukuisia tapahtumia, jotka on todistettavasti kirjoitettu satoja, jopa tuhansia vuosia ennen niiden kirjaimellista toteutumista. Jokainen rehellinen lukija voi tämän todeta. Jumala on käyttänyt kansoja ja yksilöitä tahtonsa välikappaleena. Me olemme kuin nappuloita shakkilaudalla, joita suuremmat voimat ohjailevat. Kuten shakissa, myös elämänpelissä on kaksi puolta, musta ja valkoinen.

Ihminen yksilönä voi valita "värinsä", kun Jumala häntä kutsuu. Automaattisesti jokainen kuuluu mustiin nappuloihin syntyessään.

Oman maamme säilymisen itsenäisenä viime sodissamme monet uskovat johtuneen Jumalan varjeluksesta. Sen ansiosta meilläkin on vapaus esittää julkisesti mielipiteitämme, myös Raamatusta.

Paavo ihmetteli, miksi Jumala ei tapa perkelettä. Kyllä perkele ja hänen renkinsä saavat palkkansa ennemmin kuin moni uskookaan.

Jeesuksen sanat Matt. 24:32–33 "Ottakaa oppia vertauskuvasta, jonka viikunapuu tarjoaa: Kun sen oksa virkoaa ja alkaa tulla lehteen, te tiedätte, että kesä on lähellä. Samalla tavoin te kaiken tämän nähdessänne tiedätte, että se aika on lähellä, aivan ovella". Lopunajan merkeistä voi lukea enemmän vaikkapa Matt. 24 luvusta.

Paavon mielestä uskovaisten kanssa ei voi keskustella järkevästi. Kokemukseni uskomattomien kanssa keskustelusta on sama. Mielestäni on älyllisesti epärehellistä, ettei voi uskoa Jeesuksen syntyneen neitseestä, mutta uskoo mineraalien ja jonkin energian yhtyessään synnyttäneen sattumalta elämän tämän maapallon pinnalle. Tai ettei voi uskoa Jeesuksen kävelleen veden päällä, mutta uskoo bakteerista kehittyneen itsekseen mutaatioiden kautta bakteriologin.

Nykyisin, vaihtoehtoisen totuuden aikana jokainen voi valita omansa, kuulemma jopa mitä sukupuolta edustaa.

Minulle sopii, jos jonkun lähisukulainen on apina ja esi-isä sammakko tai matelija. Omassa geeniperimässäni tunnistan maailman ensimmäisen aluksen rakentajan, Nooan, ominaisuuksia. Veneiden rakentelu on aina kiinnostanut.

Laitan loppuun helpomman Raamatun kohdan, Sananl 30:33 "Jos kirnuat kermaa, tulee voita, jos väännät nenää, tulee verta, jos lietsot vihaa, tulee sota". Voineeko tuonkin tulkita eri tavoilla?

PS. Paavo, jos haluat keskustella järkevästi yo. asioista kasvokkain, sovitaan aika torikahville kelien lämmetessä! Soittoasi odotellen.

Savonlinna