Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Rusinat pullasta eli mietteitä erään oikeusjutun jälkeen

Raamattuun joko uskoo tai ei usko, raamattu on joko totta tai se on vain kokoelma erään kansan kertomuksia, jotka ovat syntyneet nuotion ympärillä istuskellessa yli 2000 vuotta sitten.

On vaarallista, että kuka vaan voi tulkita tekstiä omien mielihalujensa ja omaan aikaansa sopivalla tavalla. Toiset uskovat tekstiin kirjaimellisesti ja toiset vertauskuvallisesti, mistä seuraa ne sadat eri lahkot, joissa kiistellään oikeasta tai väärästä tulkinnasta.

Olisimmekohan me nykyisessä korkean teknologian yhteiskunnassa jos em. lahkot olisivat saaneet päättää, mikä on syntiä ja mikä ei? Meillä ei ehkä olisi kännyköitä, tietokoneita, televisioita, autoja, satelliittipaikannuslaitteita jne. Näistäkään kun ei ole mainintaa Raamatussa. Eläisimme 6600 vuotta vanhalla planeetalla ja ihmettelisimme dinosaurusten fossiileja!

Vaatii huomattavaa älyllistä epärehellisyyttä ja epäloogisuutta, jos väittää kaikkivoipaa, kaikkitietävää ja kaikkea hyvää tekevän jumalan olevan hyvä, jos:

"3. Moos. 20:13. Jos joku makaa miehenpuolen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, tekee he molemmat kauhistuksen; heidät rangaistakoon kuolemalla, he olkoot verivelan alaiset.

3. Moos 24:16. Ja joka Herran nimeä pilkkaa, rangaistakoon kuolemalla; koko kansa kivittäköön hänet kuoliaaksi. Olipa se muukalainen tai maassa syntynyt, joka pilkkaa Herran nimeä, hänet surmattakoon.

Levittikö hän toivoa ja rakkautta ympärilleen vai lisäsikö häpeää ja tuskaa?

5. Moos. 20:16. Mutta näiden kansojen kaupungeissa, jotka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle perintöosaksi, älä jätä ainoatakaan henkeä eloon.

5. Moos. 21:18–21. Jos jollakin on uppiniskainen ja kovakorvainen poika, joka ei ota kuullakseen, mitä hänen isänsä ja äitinsä sanovat, eikä tottele heitä, vaikka he kurittavat häntä... Silloin kaikki hänen kaupunkinsa miehet kivittäkööt hänet kuoliaaksi. Poista paha keskuudestasi, ja koko Israel kuulkoon sen ja peljätköön".

Eräässäkin korkean koulutuksen maassa oli pääministerinä henkilö, joka ei suvainnut televisiota. Sen katsominen oli syntiä hänen uskomuksensa mukaan. Samaisessa valtiossa oli myös lääkärin koulutuksen saanut ja lakia säätävään eduskuntaan päässyt henkilö, joka ei pitänyt homojen osoittavan rakkautta toisiaan kohtaan, se oli hänen mielestä syntiä.

Tiede oli kuitenkin osoittanut homouden johtuvan geeneistä. Lääkärinä hän tiesi tutkimuksesta, mutta Raamattu oli hänelle, lääkärin valan vannoneelle ja siten elämän puolesta kaikkensa tekevälle, tärkeämpi ohjenuora.

Rikkoiko hän "älä valehtele" käskyä? Levittikö hän toivoa ja rakkautta ympärilleen vai lisäsikö häpeää ja tuskaa?

Raamatussa myös siunataan aseet vaikka siinä on käsky älä tapa. Niin tässä edellä kuvatussa maassakin armeijassa varusmiehet vannovat sotilasvalansa Jumalan nimeen. Armeijassa on runsaasti sotilaspastoreita, kenttärovasteja ja kenttäpiispoja. Ilmankos sotia riittää!

Miksi jumala ei tapa perkelettä? Onhan hänellä kaikkivoipana siihen mahdollisuus. Montako viatonta ukrainalaista vastasyntynyttä kuolee, että tämä kaikkea hyvää tekevän Jumalan hyvyys paljastuu ja että hän on tyytyväinen.

Näihin ristiriitaisiin tilanteisiin sanovat uskovaiset vastaukseksi, että "tutkimattomat ovat Herran tiet". Tällöin keskustelua on mahdoton jatkaa minkäänlaisilla järkevillä argumenteilla. Vastuu ja järki ovat siirtynyt keskustelijoiden tavoittamattomiin.

Me loimme jumalat omaksi kuvaksemme, kuten:

1. Moos. 1:26. Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoon he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat".

Tämä kuva on kauhea, tuhoisa ja väärä.

Paavo Putus

Savonlinna