Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Liike Nyt aluevaltuustoryhmä valmiina työhön

Liike Nyt Etelä-Savon aluevaltuustoryhmä on valmis aloittamaan työnsä ja kanavoimaan äänestäjiensä tahtoa tässä Suomen historian ja kiistatta myös Etelä- ja Itä-Savon merkittävimmässä hallinnollisessa uudistuksessa.

Uudistus kohdistuu erityisesti sote-alan toimintarakenteisiin ja -tapoihin yhdenvertaisten asiakas- ja potilaslähtöisten palvelukokonaisuuksien tuottamiseksi. Tavoitteena on perus- ja erityistason palvelujen entistä parempi yhteen toimivuus sekä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen ja pelastustoimen palvelujen saumattomuus.

Liikkeen aluevaltuustoryhmä muodostuu aluevaltuuston valtuutetuista: Savonlinnasta Panu Peitsaro, Seija Puputti, Tero Juuti ja Jari Smedberg sekä Katri Ajanto Puumalasta ja varavaltuutetuista Mika Marttinen Mikkelistä, Pasi Pekkonen ja Tuija Vänttinen Savonlinnasta, Arto Sipilä ja Petri Viskari Mikkelistä.

Lisäksi aluevaltuustoryhmän työskentelyyn osallistuvat vaaleissa mukana olleet Janne Rintala, Jukka Puikkonen ja Sami Saaranen Mikkelistä, Vesa Pekkinen ja Timo Niskanen Savonlinnasta ja Anneli Korhonen Pieksämäeltä. Aluevaltuustoryhmän puheenjohtajana toimii Seija Puputti, varapuheenjohtajana Tero Juuti ja sihteerinä Jari Smedberg.

Puolueitten väliset neuvottelut hyvinvointialueen luottamuspaikoista olivat pitkät ja monivaiheiset, joiden lopputuloksena tavoiteltiin oikeudenmukaista luottamuspaikkojen jakamista äänestäjien tahtotilaa ja kunkin puolueen vaalitulosta kunnioittaen.

Näin myös Liikkeen kohdalla, sillä luottamuspaikat pohjasivat Liikkeen vaalitulokseen. Liikkeen aluevaltuustoryhmä on tehnyt seuraavat henkilövalinnat: Etelä-Savon hyvinvointialueen hallituksen varsinainen jäsen on Panu Peitsaro ja varajäsen Jari Smedberg. Tarkastuslautakunnan varsinainen jäsen on Katri Ajanto ja varajäsen Pasi Pekkonen. Aluevaltuuston vaalilautakunnan varsinainen jäsen on Katri Ajanto ja hyvinvointialueen aluevaalilautakunnan varsinainen jäsen on Tuija Vänttinen.

Näin myös Liikkeen kohdalla, sillä luottamuspaikat pohjasivat Liikkeen vaalitulokseen.

Uuden järjestämisvastuussa olevan Etelä-Savon hyvinvointialueen organisaation haasteet tulevat kohdistumaan mitä suuremmassa määrin juuri uudistukselle asetettuihin tavoitteisiin. Joudumme vastaamaan lukuisiin kysymyksiin muun muassa siihen, mitä hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen tarkoittaa kuntalaisille? Miten turvataan ikääntyvien turvallinen vanhuus, entä lasten- ja nuorten hyvinvointi? Miten turvataan kahden päivystävän sairaalan toiminta? Entä perhelääkärimalli tai palveluseteli osana palvelujärjestelmää?

Kehykset näille ja monille muille kysymyksille antavat niukkenevat resurssit, kustannusten kasvun hillintä ja ammattitaitoisen työvoiman saanti.

Liike Nyt lähtee ensimmäiseen valtuustokauteen tahtotilassa, jossa tulevat haasteet pystymme selättämään, mutta ne edellyttävät virkamies- ja poliittisen johdon monialaista yhteistyötä, asiantuntijatietoon perustuvaa ja läpinäkyviin päätöksentekoprosesseihin pohjautuvaa työtä erilaisista ideologisista lähtökohdista riippumatta.

Kaikkien päätöksentekoprosessien painopiste tulee olla ihmisessä ja hänen hyvinvointinsa turvaamisessa.

Seija Puputti

Aluevaltuustoryhmän pj.

Liike Nyt