Lukijalta | Vastuu ja vastuunkantajat

Elämme taas maailman historiassa suuren murroksen aikaa. Tuskin kukaan uskoo, että parin vuoden takainen maailmanjärjestys enää palaa ennalleen. Näinä päivinä on puhuttu paljon vastuusta ja vastuunkantajista.

Ylimpiä johtajia myöten on esiintynyt kiemurtelua päätöksiä vaativissa kysymyksissä. Monet panttaavat päätöksiään vastuuseen joutumisen pelosta. Ei käy kateeksi päättäjän osa näinä päivinä! Tulevaisuus osoittaa päätösten vaikutukset kansallemme.

Tämän näkyvän maailman takana käydään hengellistä taistelua, jonka seurauksia näemme pahimmillaan Ukrainassa. Vai voiko joku sanoa, että kyseessä on järjellä perusteltavissa oleva sota?

Aikoinaan Israelin kansalle annettiin profeettoja, joiden tehtävä oli varoittaa ja opettaa kansaa. Heille annettiin myös tietoa tämänkin ajan tapahtumista. Ketä kiinnostaa, voi lukea Raamatusta esimerkiksi Jes. 24:1–6, mitä lopun aikana tapahtuu.

Jesaja kertoi näkynsä noin 2700 vuotta sitten. Kristillisten kirkkojen johtajat ovat nyt profeettojen paikalla. Kovin monella teologilla kuulostaa kuitenkin olevan "käpy pillissä". He ovat vastuussa seurakunnalle ja sen asettajalle, Jumalalle.

Mikä on sitten tavallisen rivikristityn vastuu lähimmäisistään?

Mikä on sitten tavallisen rivikristityn vastuu lähimmäisistään?

Minullekin on sanottu, että mitä sinäkin hörhö lehtiin kirjoittelet, onhan niitä viisaampiakin ajattelijoita. Entä sinä, jos näet, että tulossa on vaikeita aikoja, haluatko varoittaa vai katsotko vierestä "kuinka äijän käy"?

Jeesus joutui nuhtelemaan aikansa opettajia ja viisaita Matt. 22:29 "Te kuljette eksyksissä, koska ette tunne pyhiä kirjoituksia, ettekä Jumalan voimaa". Nykyaikana monet teologit tuntevat kyllä kirjoitukset, mutta eivät Raamattua kokonaan todeksi usko. Usko ei ole pelkkää pään tietoa, ei riitä, että uskoo Jumalan olevan totta.

Uskoa ei voi ansaita opiskelemalla yliopistossa, ei hyvällä elämällä, ei edes kirkon penkissä istumalla. Raamatun mukaan jokaiselle syntisyytensä ymmärtävälle, ne tunnustavalle ja anteeksi pyytävälle annetaan usko lahjaksi. Ef. 2:8: "Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja".

Suomessa uskoa pidetään yksityisasiana, eikä siitä yleisesti keskustella. Raamatun mukaan näin ei ole tarkoitettu.

Matt. 10:32,33: "Joka tunnustautuu minun omakseni ihmisten edessä, sen minäkin tunnustan omakseni isäni edessä taivaissa. Mutta joka ihmisten edessä kieltää minut, sen minäkin kiellän isäni edessä taivaissa".

Presidenttiämme mukaillen, nyt on tullut aika riisua naamiot!

Kaikkien Raamatun sanomaa tuntevien kannattaa nyt yhtyä Paavalin sanoihin 2 Kor. 6:1: "Jumalan työtovereina me vetoamme teihin. Ottakaa Jumalan armo vastaan niin, ettei se jää turhaksi".

Esko Muhonen

Savonlinna

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka