Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Pride-liputuksen puute on noloa Savonlinnalle

Jos Savonlinna haluaa tulla otetuksi vakavasti kansainvälisenä kulttuurikaupunkina, emme voi sivuuttaa maailman suurinta ihmisoikeustapahtumaa ikään kuin sillä ei olisi mitään väliä.

Kun pidimme ensimmäisen Sateenkaari-piknikin vuonna 2019 Joel Lehtosen puistossa, koronasta ei ollut vielä tietoa ja oopperajuhlien harjoitukset olivat vauhdissa. Parin tunnin piknik veti yli sata ihmistä, ja muistan hyvin, kuinka innoissaan oopperan kansainväliset esiintyjät olivat tapahtumasta.

Viime kesänä nähtiin meillä ensimmäinen nuorten suunnittelema Pride ja kadut sekä puiston täyttivät iloiset, juhlivat ihmiset. Moni nuori koki ensimmäistä kertaa tuleensa hyväksytyksi omana itsenään.

Savonlinnan kaupungin jatkuva vastustus osallistua tapahtumaan ja nostaa lippu salkoon tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolesta on sanalla sanoen noloa.

Miksi valitsemme olla tukematta vähemmistöjä, omia arvokkaita kuntalaisiamme, näinkin yksinkertaisella asialla?

Kun rajoitukset helpottavat ja turistit virtaavat taas Savonlinnaan, näytämmekö maailmalle olevamme keskiajalle juuttunut pikkukylä vai moderni, kutsuva ja kaikille avoin kaupunki?

Miksi valitsemme olla tukematta vähemmistöjä, omia arvokkaita kuntalaisiamme, näinkin yksinkertaisella asialla?

Sanna Niemelä

Savonlinnan Vasemmiston puheenjohtaja

Kaupunginvaltuutettu

Etelä-Savon hyvinvointialueen valtuutettu