Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Savonniemen kohtalo

Savonniemen kaava kuuluu Savonlinnan kaupunkikuvan kannalta viime vuosikymmenien tärkeimpiin. Siksi olen ihmetellyt, miksi siitä on puhuttu niin vähän.

Kaj Nymanin mielipide olikin tervetullut. Kaavaehdotuksen massiivisuus pistää maallikonkin silmään. Varsinkin teltalle varattu 1 500 neliömetrin alue. Onneksi yrittäjä on jo rakentanut ”pienoismallin”, jota voi tarkastella esim. sataman puulaiturilta ja kuvitella, miltä näyttää kolme kertaa suurempi teltta ympäröitynä lautavajoilla ja tavarakonteilla.

Alueelle voidaan rakentaa hotelli, uimahallin laajennus ym. matkailua palvelevia rakennuksia, mutta teltta ei kuulu, eikä mahdu sinne. Kaavan tulee kuitenkin kunnioittaa alueen luonnetta ja sijaintia sekä rakentamisen tulee sopeutua ympäristöönsä.

Vesialueen täyttöä ei pidä sallia. Savonniemi on keskeinen osa maisemaa vesitse kaupunkiin saavuttaessa sekä torilta ja satamasta katsottaessa.

Käsittääkseni kaavoituksen tehtävä on huolehtia myös kaupunkikuvasta ja asukkaiden viihtyisyydestä, eivätkä yksittäisen yrityksen tarpeet voi näitä ylittää.

Matti Äänismaa

Savonlinna

Kaavan tulee kuitenkin kunnioittaa alueen luonnetta ja sijaintia.