Lukijalta | Puoli vuosisataa Savonlinnan ja matkailun hyväksi

Savonlinnalla on pitkä historia matkailukaupunkina, mutta tiesitkö, että järjestäytynyttä opastoimintaa on ollut kaupungissamme jo reilut 50 vuotta?

Savonlinnan opaskerho perustettiin 9.11.1970, neljä vuotta aiemmin kuin Suomen Opasliitto. Perinteet tosin olivat vieläkin pidemmät: Suomen matkailijayhdistyksen haaraosasto kaupunkiin perustettiin 1900-luvulla, ja ensimmäisenä kohdeoppaana toimi Olavinlinnan vahtimestari, joka jo edellisen vuosisadan lopulla opasti matkailijoita linnassa.

Nykyisin kerho tunnetaan Savonlinnan oppaat ry:nä. Jäseniä on suunnilleen yhtä paljon kuin toimintavuosia on takana. Yhdistyksemme näkyy usein, varsinkin kesäisin katukuvassa.

Jäsenemme ovat Suomen Opasliiton auktorisoimia oppaita, ja me järjestämme monenlaisia opastuskierroksia – niin tilauksesta ryhmille kuin takuulähtöinä erilaisin teemoin ja kulkuneuvoin.

Vuosien varrella olemme tehneet yhteistyötä mm. opaskurssien, erilaisten koulutusten, retkien, tapahtumien ja musiikkiesitysten muodossa monien paikallisten toimijoiden kanssa. Halusimme juhlistaa 50-vuotista taivaltamme yhdessä yhteistyökumppaneidemme ja entisten jäsentemme kanssa, mutta historiankulku päätti toisin.

Virallisesti kerho rekisteröitiin 6.10.1976. Ehkäpä viiden vuoden päästä pääsemme viimeinkin juhlistamaan yhdessä kanssanne pyöreitä vuosiamme.

Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette tehneet yhteistyötä kanssamme tai osallistuneet kierroksillemme!

Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette tehneet yhteistyötä kanssamme tai osallistuneet kierroksillemme! Työ Savonlinnan matkailun eteen jatkuu, ja tulevana kesänä on taas tarjolla kiehtovia kierroksia erilaisista aiheista Savonlinnan menneisyydestä ja nykypäivästä.

Savonlinnan oppaat ry:n puolesta

Susanna Peura

Puheenjohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka