Lukijalta: Joel Lehtonen kirjallisuustapahtumien valossa

Yksi viimeisistä yleisötapahtumista Joel Lehtosen juhlavuoden merkeissä järjestetään kirjailijan syntymäpäivänä lauantaina 27.11. kello 13 Riihisaaren museolla. Tämän kirjallisuusseminaarin alustajiksi ovat lupautuneet tohtorit Riikka Rossi ja Janne Saarikivi Helsingin yliopistosta.

Joel Lehtosen 140-juhlavuosi on osoittanut kirjailijan merkityksen edelleenkin sangen suureksi. Se, että meillä on ainakin yksi nimihenkilö, johon paikkakuntalaiset voivat samaistua tai jonka merkitys yleisesti tunnetaan, on iso asia etenkin Savonlinnan kaltaiselle pikkukaupungille. Aikana, jolloin kaikki pyrkii keskittymään isoihin kasvukeskuksiin, paikallisten ja alueellisten asioiden identiteettimerkitystä ei voi liikaa korostaa.

Savonlinnan kirjallisuusrintamalla on viime vuosina ollut yksi iso tapahtuma eli Kirjailijailta. Sitä, että se poistui synnyinkaupungistaan Savonlinnasta, eikä sitä järjestetty täällä edes nyt Lehtosen juhlavuotena, on pakko paheksua. Paikallisen kirjakaupan ja Savonlinnasalin päättäjien onkin nyt ryhdistäydyttävä ja löydettävä molempia osapuolia tyydyttävä kompromissi, niin että laajaa suosiota saanut Kirjailijailta voidaan palauttaa savonlinnalaisten kalenteriin jo ensi vuonna.

Jari Rusanen

Joel Lehtosen seura ry

Savonlinna

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka