Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääkirjoitus Heikkoihin, hyviin signaaleihin on syytä tarttua

Rakennustarkastaja Juha Karvisella on syytä tyytyväisyyteen. Parin erittäin hiljaisen vuoden jälkeen rakennustoiminta on Savonlinnassa piristynyt merkittävästi tämän vuoden aikana.

Rakennuslupia on arvion mukaan myönnetty jo nyt jopa 20 prosenttia enemmän kuin kahtena edellisenä vuotena. Kehityksen suunta on ilahduttava ja se kertoo sellaisesta toimeliaisuudesta, jota jokainen kunta tarvitsee kehittyäkseen.

Savonlinnassa suuret rakennuskohteet ovat kaikki investointeja, joilla parannetaan palveluja tai kehitetään uutta. Luvassa on jopa joitakin uusia työpaikkoja.

Yksityinen rakentaminen on suurelta osin ollut koronan vauhdittamaa korjaus- tai laajennusrakentamista niin vapaa-ajan asunnoissa kuin ykkösasunnoissakin. Vapaa-ajan asuntojen remontit kertonevat siitä, että näillä seuduilla halutaan viettää tulevaisuudessa enemmän aikaa.

Rakentamisen piristyminen ja Savonlinnan jo vuoden verran jatkunut muuttovoitto ovat signaaleja, joihin on syytä tarttua. Nyt on hyvä hetki pohtia yhdessä, mitä tarvitaan, jotta hyvä kehitys kasvattaa lisää hyvää.

Savonlinnan seudulla on kaikki edellytykset olla kokoaan merkittävämpi paikka, jossa on hyvä elää, kasvattaa lapsia, tehdä töitä, viettää eläkepäiviään, harrastaa monipuolisesti, yrittää ja samalla nauttia ympäröivästä luonnosta kaikilla aisteilla.

Kynttilää ei ole syytä pitää vakan alla, vaan kertoa laajasti kaikesta siitä hyvästä, mitä täällä on. Hyvä viesti herättää mielenkiintoa ja saa aikaan toimintaa.

Savonlinnan seudulla niin kuin kaikilla muillakin seuduilla on omat ongelmansa, mutta niitä korostamalla ja vain niihin keskittymällä, ei saada aikaa ratkaisuja, joilla rakennetaan tulevaisuutta.