Pääkirjoitus: Kulttuurikellari tarvitsee uusia ideoita – Jopa yhdistyksen ideoimat päivätanssit on mainio ajatus uudenlaisista tapahtumista ja varainkeruusta

Jaana Rautio-Teijonmaa

Savonlinnan Kulttuurikellari on ajautunut ikävään tilanteeseen.

Sen lisäksi, että korona-aika kuritti sen toimintaa ja taloutta, nyt myös verottaja on lähestynyt yhdistystä maksuvaatimuksillaan.

Yhdistyksen hallitukselle verottajan tulkinta siitä, että sen toiminta ei olekaan yleishyödyllistä ja siten verovapaata, tuli yllätyksenä. Todennäköistä on, että verottaja hakee Kulttuurikellarin ainutlaatuisesta toimintamallista ennakkotapausta siihen, täyttääkö toiminta yleishyödyllisen toiminnan periaatteet vai onko sittenkin kysymys elinkeinotoiminnasta.

Tilanne on yhdistyksen vastuuhenkilöille raskas ja ikävä. Varmuudella ikäväksi verottajan lähestymisen kokee myös se suuri määrä talkoolaisia, jotka tunteja säästämättä rakensivat Kulttuurikellarin vuonna 2018.

Uusi tila mitä erilaisemmille tapahtumille ja tilaisuuksille syntyi tarpeeseen. Alusta lähtien Kulttuurikellari on ollut myös avoin kaikille. Lähes neljän toimintavuotensa aikana Kulttuurikellari on jo lunastanut odotukset ja todistanut, että sen kaltaista tilaa Savonlinnassa todella tarvitaan.

Yleisö ja monenkirjavat esiintyjät ovat ottaneet Kulttuurikellarin omakseen ja antavat kiitosta erityisesti tilan omaleimaisuudesta ja välittömästä tunnelmasta. Kaikkien yhteinen olohuone, kuvannee parhaiten Kulttuurikellaria.

Selvää on, että yhdistyksen hallituksen on todistettava verottajalle yleishyödyllisyytensä ja saatava toiminnalleen verovapaus. Se ei kuitenkaan riitä. Taloustalkoisiin tarvitaan kaikkia, jotka haluavat, että Kulttuurikellari säilyy. Helpoiten talkoisiin voi osallistua lunastamalla yhdistyksen jäsenyyden tai kannatusjäsenyyden. Toivottavin tapa on vuokrata Kulttuurikellaria ja järjestää siellä tilaisuuksia. Jopa yhdistyksen ideoimat päivätanssit on mainio ajatus uudenlaisista tapahtumista ja varainkeruusta.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka