Lukijalta: Pidetään yhdessä huolta nuorista ja ympäristöstämme

Järjestimme maailman ympäristöpäivän kunniaksi tempauksen, jossa Savola siivottiin talkoovoimin. Samalla jututimme alueella liikkuneita nuoria. Roskaamisen vastainen kampanjointi on selkeästi lisääntynyt viime aikoina ja esimerkiksi moni kerää vapaaehtoisesti roskia. Huoli fyysisestä ympäristöstä on kasvanut. Aivan yhtä tärkeää on henkinen ympäristö, jossa nuoret kasvavat, harrastavat ja kokevat osallisuutta.

Nuoret toivoivat Savonlinnaan mm. uimahyppytornia, skeitti/skuuttiparkkia, ajanviettopaikkaa, josta ei häädetä, tuoleja ja pöytiä koulujen läheisyyteen, koirapuistoa, piknik-puistoa ja parempia kulkuyhteyksiä eli enemmän bussivuoroja. Nuoria ei voi enää sivuuttaa päätöksenteossa, jos halutaan, että Savonlinna säilyttää vetovoimansa. Tämän toteuttamiseksi tarvitsemme yhteistyötä yli puoluerajojen. Ymmärrän, että taloudellisesti tiukkana aikana kaikkea ei voida toteuttaa. Se ei kuitenkaan tarkoita ettemme voisi mitään toteuttaa.

Olen kuullut useita kertoja nuoren suusta, että haluaa muuttaa täältä pois heti, kun mahdollista. Se on huolestuttavaa. Nuorten pitää tuntea olonsa hyväksytyksi. Kannattaa jututtaa nuoria ja aidosti kuunnella, mitä heillä on sanottavanaan. On paljon todennäköisempää, että nuori jää asumaan paikkakunnalle tai muuttaa myöhemmin takaisin tänne, jos asenneilmapiiri kaupungissa on myönteinen. Savonlinna tarvitsee positiivista energiaa ilman vastakkainasettelua!

Tero Juuti

Luokanopettaja,

kuntavaaliehdokas (liik.)

Savonlinna

Kommentoi