Lukijalta | Valtuutetun vastuu

Varmaan pidetään hiukan outona pohtia ehdokasasemasta kaupunginvaltuutetun vastuuta. Silti asiaa ei voi jättää huomiotta.

Todella suurissa asioissa valtuutetun on syytä lukea ja tutustua huolella siihen, mistä ja miten tullaan päättämään, ja ennen kaikkea, mitä päätös aiheuttaa, miten se vaikuttaa kaupunkilaisten elämään.

Mitkä sitten ovat tällaisia suuria asioita?

Terveydenhuolto/hoito on jo kaupungin budjetissa suurin ja tärkein kokonaisuus. Siksi on luonnollista, että keskussairaalan kohtalo puhuttaa valtuustoa. Uudessa valtuustossakin tuo mammutti puhuttaa. Heti alkuun on syytä selvittää, onko päätöksenteossa valuvikoja, jos valtio/eduskunta voi kävellä kaupunginvaltuuston selkeän päätöksen yli?

Tämä ei ole turhaa inttämistä vaan tärkeää selvitystyötä valtuutetun motivaation kannalta.

Sairaalan lisäksi valtuutetun vastuu kattaa myös kaupunkikuvan kehittymisen. Kaavoitus on sinällään vaikeaselkoisen tiedon viidakko. Jos yhtäkkiä pitäisi päättää kaavasta, jonka toteutuessa muuttuisi suuri osa keskustan ilmeestä, ei onnistuisi. Esimerkkinä vaikka cittarin viereinen puistokaupunginosa. Muistaako joku, milloin ehdotus tuli valtuustoon, ja miten se pikkuhiljaa ainakin siirrettiin.

Tuleva valtuusto saanee eteensä ehdotuksia ns. yrityspuistosta kaavoineen infroineen.

Tuleva valtuusto saanee eteensä ehdotuksia ns. yrityspuistosta kaavoineen infroineen. Kaupungin monipuolistunut opiskelutarjonta poikii lähivuosina erikoisosaamisen ammattilaisia. Hyvin hoidettuna heidän vanavedessään ui kaupunkiin uusia yrityksiä. Ollaanko hereillä kaiken aikaa? Valtuustoonkin ko. asiat tulevat vääjäämättä.

Ville-Veikko Valjus

Kuntavaaliehdokas (sd.)

Savonlinna