Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Savonlinnassa on tarvetta ikäihmisten hyvinvointikeskukselle

Ikäihmisten määrä Savonlinnan seudulla kasvaa, sitä mukaa myös tarve monipuolisen ja turvallisen asumisen ratkaisuille. Jokaisella meistä nuorista vanhempiin on erilaisia huomioitavia tarpeita. Varsinkin ikäihmisten osalta Joensuussa on Savonlinnaankin kopioitavissa oleva onnistunut ratkaisu.

Joensuun kaupunki rakensi kampuksen, josta löytyy mahdollisimman monenlaisia asumismuotoja ja palveluita ikäihmisille. Joenrannassa lyhyen kävelymatkan päässä torilta ja palveluiden äärestä on Senioripihaksi kutsuttu ikäihmisten hyvinvointikeskus.

Senioripiha tarjoaa mahdollisuuden turvalliseen itsenäiseen asumiseen. Sieltä löytyy myös pienryhmäkoteja ja tehostettua palveluasumista. Asumisen lisäksi senioripihassa on tilat päiväkuntoutukselle, kotihoidolle, ikäneuvola ja palveluohjausta sekä ravintola.

Savonlinnassa tarvitaan päättäjien ja viranhaltioiden yhteinen tahtotila rakentaa Joensuun senioripihaa vastaava hyvinvointikeskus tarjoamaan monipuolista ja turvallista asumista sekä hyvinvointipalveluita ikäihmisten erilaisiin tarpeisiin. Keskustan alueelta on myös löydettävissä tilaa uusille rakennuksille.

Juho-Petteri Malinen

Kuntavaaliehdokas (vihr.)

Savonlinna