Lukijalta: Mihin mennään Enonkoski?

Näin kuntavaalien alla minua kiinnostaa Enonkosken tulevien kunnanvaltuutettujen asenne viime vuonna kaikessa hiljaisuudessa hylättyyn uuden liikuntapuiston suunnitelmaan. Hyvin valmisteltu suunnitelma hylättiin äänestyksellä. Miksi, miten, ketkä olivat hylkäyksen kannalla?

Siihen olisi saatu valtiolta rahoitusta ja ymmärtääkseni siihen olisi voitu käyttää sitä testamenttilahjoitusrahaa, joka on suunnattu vanhusten, nuorison ja lasten hyvinvointiin.

Liikuntapuisto olisi nimenomaan noille ryhmille tuonut hyvinvointia. Sinne olisi voinut tulla eri-ikäisille sopivia laitteita, jotka olisivat lisänneet nuorten ja iäkkäämpien liikunnallista toimintaa ja hyvinvointia.

Enonkoskihan on ”liikuttavan onnellinen” kunta. Tuo liikuntapuisto olisi lisännyt sitä onnellisuutta ja tuonut säästöjä kunnan sosiaalimenoihin saadessaan nuoret sekä iäkkäät liikkumaan enemmän.

Mikä nautinto olisi nähdä nuoret ja vanhat yhdessä liikkumassa. Jos rantaan olisi tullut laituri missä olisi päässyt vanhusten talojen ja Koskenhelmen asukkaat nauttimaan kesästä, ehkä heittämään ongen veteen ja nauttimaan veden tuomasta rauhasta ja ilosta. ”Vesi vanhin voitehista mielelle sekä keholle”.

En ymmärrä, miksi se suunnitelma hylättiin, koska siitä ei olisi tullut kunnalle oikeastaan mitään kuluja. Vahinko, ettei koronan vuoksi voi olla yleisiä keskustelu tilaisuuksia.

En ole ehdokkaana kunnallisvaaleissa, mutta olen kuitenkin utelias tietämään millaisia ajatuksia ehdokkailla on kunnan kehittämisestä.

Pirjo Liukko

Liikunnan ystävä

Enonkoski

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka