Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiinassa kirjattiin vain yksi uusi kotimainen koronatartunta keskiviikkona

Koronaviruksen lähtömaassa Kiinassa kirjattiin keskiviikkona vain yksi uusi kotimainen koronatartuntatapaus, kuten tiistainakin.

Tartunta rekisteröitiin Hubein maakunnan pääkaupungissa Wuhanissa, mistä viruksen katsotaan lähteneen liikkeelle joulukuussa.

Tämän lisäksi Kiinaan ulkomailta saapuneiden keskuudesta tartuntatapauksia löytyi keskiviikkona yli kymmenen.

Hubein maakunnassa uusien koronavirustartuntojen määrät ovat olleet yksinumeroisia kuluneen seitsemän päivän aikana. Pahimpaan aikaan helmikuun alussa uusia tartuntoja kirjattiin useita tuhansia päivässä.

Keskiviikkona virukseen kuolleita kirjattiin Kiinassa 11. Kuolleiden kokonaismäärä on yli 3 200, ja tartunnan saaneita Manner-Kiinassa on yhteensä lähes 81 000.

Australia kehottaa kansalaisiaan pysymään kotimaassa

Australia kehottaa kansalaisiaan pysymään kotimaassa koronaviruspandemian vuoksi. Pääministeri Scott Morrison julisti uusia matkustusrajoituksia lehdistötilaisuudessa keskiviikkona. Morrisonin mukaan nyt ei ole aika matkustaa ulkomaille.

Australia on myös päättänyt kieltää yli sadan hengen kokoontumiset sisätiloissa. Kielto ei koske julkista liikennettä, ostostentekopaikkoja ja kouluja.

– Tämä on jotain, mitä tapahtuu kerran sadassa vuodessa. Emme ole nähneet tällaista Australiassa ensimmäisen maailmansodan päättymisen jälkeen, Morrison sanoi.

Pääministerin mukaan Australian pitäisi varautua siihen, että poikkeukselliset olot jatkuvat vähintään puoli vuotta.

– Pidämme maan toiminnassa, mutta se ei näytä normaalitilalta, Morrison jatkoi.

Australia on kertonut noin 450 koronavirustartunnasta. Kuolleita on toistaiseksi viisi. Maa oli jo aiemmin kieltänyt yli 500 hengen ulkoilmatapahtumat, mikä oli kova toimi innokkaalle penkkiurheilukansalle.

Pääministeri torjui vetoomukset koulujen sulkemisesta. Hänen mukaansa sen vaikutukset yhteisöön ja maan talouteen olisivat vakavat. Hän huomautti, että koulujen sulkeminen vetäisi 30 prosenttia terveydenhoitosektorin työntekijöistä pois työpaikoiltaan, kun vanhemmat jäisivät kotiin hoitamaan lapsiaan.

Turkissa tartunnat lähes kaksinkertaistuivat

Turkissa on vahvistettu ensimmäinen koronaviruksen aiheuttama kuolema. Samalla tartuntojen määrän kerrottiin nousseen noin 50:stä lähes sataan.

Kuollut oli 89-vuotias, joka oli saanut tartunnan työntekijältään. Työntekijällä oli ollut yhteyksiä Kiinaan.

Maassa on tehty useita eri koronaviruksen ehkäisytoimia. Muun muassa koulut ja yliopistot päätettiin sulkea, kun todettuja tartuntoja oli vielä alle kymmenen. Lisäksi yhteisrukoukset moskeijoissa on peruttu.

Turkissa on myös voimassa matkustusrajoituksia useista maista.

Lähes yhdeksän kymmenestä hotellihuoneesta tyhjillään Tukholmassa

Matkailua tyrehdyttävä koronaviruspandemia runtelee majoitusalaa. Esimerkiksi Ruotsissa Tukholman hotellihuoneista lähes yhdeksän kymmenestä oli tyhjillään maanantaina.

Asiasta kertoi Ruotsin matkailualan edunvalvoja Visita. Vastaavana ajankohtana viime vuonna Tukholmassa hotellien käyttöaste oli 74 prosenttia. Nyt luku on 13.

Lähteenä myös Sydney Morning Herald .