Uusi-Seelanti julkisti massiivisen tukipaketin vaimentamaan koronaviruksen aiheuttamaa iskua talouteen

STT–AFP

Uusi-Seelanti on julkistanut jättimäisen tukipaketin, jolla pyritään vaimentamaan koronaviruksen aiheuttamaa iskua maan taloudelle.

Pääministeri Jacinda Ardern kertoi tiistaina 7,3 miljardin Yhdysvaltain dollarin eli noin 6,5 miljardin euron paketista.

Uuden-Seelannin talousministeri Grant Robertsonin mukaan taantuma on lähes varma, mutta paketin pitäisi auttaa sen vaikutusten taltuttamisessa. Luvassa on muun muassa palkkatukea, verohelpotuksia ja satsauksia terveydenhuoltoon.

Robertson nosti puheenvuorossaan esiin Uuden-Seelannin maailmankuulun rugbymaajoukkueen, jota kutsutaan All Blacks -lempinimellä. Ministerin mukaan kansakunnalla on vastuksenaan hallitsematon ulkopuolinen voima, joka aiheuttaa hävitystä ympäri maailmaa.

– Ei ole parempaa puolustuslinjaa kuin All Blacksilla on. Näin on myös meidän kohdallamme, kun kohtaamme tämän viruksen.

Uudessa-Seelannissa on todettu kahdeksan koronavirustartuntaa, eikä kenenkään tiedetä toistaiseksi kuolleen virukseen. Maan asukasluku on 4,8 miljoonaa.

Uusi-Seelanti on asettanut tiukkoja matkustusrajoituksia, jotta tartuntamäärät eivät kasvaisi yhtä paljon kuin muualla maailmassa on nähty. Pääministeri Ardernin mukaan talouden tukipaketti noudattaa samaa strategiaa, jossa tehdään rohkeita päätöksiä aikaisin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka