Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Euroopan pörssipäivän pirteä alku horjahti pian pakkasen puolelle

Euroopassa pörssien pääindeksit ovat jälleen kääntyneet laskuun noin tunti kaupankäynnin alun jälkeen. Pörssit ympäri Eurooppaa avasivat pirteästi eilisen laskupäivän jälkeen.

Esimerkiksi Helsingin pörssi avasi 3,7 prosentin nousussa, mutta on nyt jo yli kaksi prosenttia laskussa. Myös Lontoossa FTSE 100 -indeksi on painunut yli kolme prosenttia miinukselle.

Eilen Helsingin pääindeksi painui kauppapäivän päättyessä runsaat viisi prosenttia. OMX Helsingin pääindeksin pisteluku painui eilen alle 7 000 pisteeseen.

Esimerkiksi Ranskassa viranomaiset ovat puuttuneet markkinoiden epävarmuuteen. Ranskan finanssivalvonta ilmoitti, että se estää yli 90:n eri pankki- ja rahoitussektorin yhtiön osakkeen lyhyeksi myynnit.

Lyhyeksi myynti tarkoittaa tilannetta, jossa sijoittavat pyrkivät hyötymään laskevista osakehinnoista. Tämä usein pakottaa kurssin entistä pahempaan laskuun.

Aasian päivä päätyi plussalle

Aasiassa pörssipäivä oli nousujohteinen. Japanissa Tokion pörssin Nikkei-indeksi ja laajempi Topix-indeksi painuivat pian kaupankäynnin alettua noin 3 prosentin laskuun kumpikin, mutta päivän päätteeksi Topix oli kivunnut 2,6 prosentin nousuun ja Nikkeikin hienoiseen 0,06 prosentin nousuun.

Hongkongissa Hang Seng -indeksi oli aamupäivän päätteeksi noussut 1,05 prosenttia, ja Shanghai Composite -indeksikin nitkutteli 0,74 prosenttia ylöspäin.

Dow Jones pohjalukemiin maanantaina

Yhdysvalloissa pörssin kaupankäynti päättyi maanantaina romahdukseen, kun Dow Jones -indeksi putosi 12,9 prosenttia. Kyseessä oli Dow Jonesin pahin pudotus sitten vuoden 1987 kuuluisan "Mustan maanantain".

Pörssit sulkivat tukevasti miinuksella huolimatta Yhdysvaltain keskuspankki Fedin sunnuntaisesta koronlaskupäätöksestä ja muista hätätoimista, joilla yritetään pumpata virtaa koronaviruspandemian lamaannuttamaan talouteen.