Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kiina panee kaikki Pekingiin ulkomailta tulevat pakkokaranteeniin

Kiina turvautuu järeisiin toimiin estääkseen maan koronavirusepidemiaa röyhähtämästä uudelleen ulkomaisten tartuntojen vuoksi. Kaikki Kiinan pääkaupunkiin Pekingiin ulkomailta saapuneet kuljetetaan maanantaista lähtien kahdeksi viikoksi karanteenikeskuksiin. Pakkokaranteenilta voi välttyä vain erityisen painavasta syystä.

Aikaisemmin ihmiset ovat saaneet mennä kahden viikon karanteeniin koteihinsa. Karanteeniin vietävät joutuvat myös itse maksamaan oleskelunsa karanteenissa, kertoo kiinalaismedia.

Kiinassa ulkomailta peräisin olevien koronavirustartuntojen määrä on nousussa. Maan viranomaiset kertoivat sunnuntaina yhteensä 16 ulkomailta tuodusta tartunnasta. Tartuntoja löytyi yhteensä viidestä maakunnasta ja muun muassa Pekingistä sekä Shanghaista.

Hubeissa lievennettiin lauantaina tammikuusta saakka voimassa olleita liikkumisrajoituksia edelleen. Jo tiistaina kerrottiin, että vähäisen ja keskitason tartuntariskin alueilla voi liikkua vapaasti maakunnan sisällä. Matkat pois Hubeista ovat kuitenkin edelleen kiellettyjä eikä Wuhanin eristystä olla purkamassa.

Kiinan sisäisiä tartuntoja oli neljä, kaikki Hubein maakunnan pääkaupungissa Wuhanissa, mistä viruksen katsotaan lähteneen liikkeelle joulukuussa. Kymmenen ihmistä kuoli virukseen, hekin kaikki Wuhanissa.

Virukseen on kuollut Kiinassa liki 3 200 ihmistä, ja yli 80 000 on saanut tartunnan.