Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Veikkaus tilitti valtiolle 1,2 miljardia viime vuonna

Veikkauksen tulos pysyi vuonna 2019 samalla tasolla kuin edellisvuonna ja oli 1 009 miljoonaa euroa. Yhtiö ilmoittaa myös tulouttaneensa valtiolle arpajaisveroa 203 miljoonaa euroa.

Pelitoiminnan tuotto eli pelikate pieneni vajaat neljä prosenttia, ja oli lähes 1,7 miljardia euroa. Veikkauksen markkinaosuus Suomen rahapelimarkkinasta oli 85 prosenttia, prosenttiyksikön pienempi kuin edellisvuonna.

– Vuosi 2019 oli Veikkaukselle liiketoiminnallisesti haastava. Ulkomaisten nettipelien tarjonta ja niiden markkinointi lisääntyivät. Tämä johti markkinaosuutemme menettämiseen ja pelikatteen laskuun, sanoi Veikkauksen talousjohtaja Regina Sippel tiedotteessa.

Pelihaittojen kokonaismäärä vaikuttaa Veikkauksen mukaan pysyneen Taloustutkimuksella teetettyjen kyselyjen perusteella ennallaan. Peliongelmista kärsii noin 2,8 prosenttia väestöstä eli 116 000 ihmistä, yhtiö arvioi.

– Otamme peleihin liittyvät riskit vakavasti ja kannamme vastuumme pelaajille. Pyrimme ennaltaehkäisemään pelihaittoja muun muassa vähentämällä peliautomaattien määrää sekä aikaistamalla peliautomaattien täystunnistautumista. Tulemme seuraamaan jatkossa aktiivisesti toimenpiteiden vaikutusta pelihaittojen määrän kehittymiseen, lupasi Veikkauksen laki- ja vastuullisuusjohtaja Pekka Ilmivalta.

Veikkauksen peleistä parhaiten menestyi Lotto, jonka pelikate kasvoi edellisvuoteen verrattuna lähes yhdeksän prosenttia. Suurin syy oli viime vuoden alussa kuuden viikon aikana tarjolla ollut ennätyspotti.