Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Finnair peruu huhtikuussa 2 400 kotimaan ja Euroopan lentoa, perumisista ovat ilmoittaneet myös Norwegian ja Ryanair

Lentoyhtiöt ilmoittivat tiistaina peruvansa lisää lentoja koronaviruksen takia. Perumisista ovat ilmoittaneet muun muassa Finnair, Norwegian ja Ryanair.

Finnair kertoi vähentävänsä kapasiteettia kotimaan ja Euroopan liikenteessä yli 20 prosentilla huhtikuussa perumalla yhteensä noin 2 400 lentoa ja vaihtamalla osalla reiteistä konetyypin pienemmäksi.

Finnair peruu huhtikuulta kaikki Jyväskylän, Kajaanin, Kokkolan ja Kemin lennot. Myös lentoja Ouluun, Vaasaan, Joensuuhun, Kuopioon, Turkuun ja Maarianhaminaan karsitaan.

Euroopan liikenteessä Finnair peruu lentonsa Bolognaan, Stuttgartiin, Splitiin, Uumajaan ja Venetsiaan huhtikuun loppuun asti.

Lentoja vähennetään myös Pohjoismaihin. Vähennykset koskevat Göteborgiin, Kööpenhaminaan, Tukholmaan, Tromssaan, Trondheimiin ja Bergeniin kohdistuvia lentoja. Myös Tallinnaan, Hampuriin ja Moskovaan suuntautuvia lentoja karsitaan. Barcelonaan suuntautuvista lennoista karsitaan kolmannes.

Pietariin ja Vilnaan lennetään huhtikuussa pienemmillä koneilla.

Osalla Brysselin ja Lontoon lennoista vaihdetaan pienempään konetyyppiin.

Finnair oli jo aiemmin ilmoittanut peruvansa torstaista alkaen kaikki Rooman-lentonsa ja tiistaista alkaen Milanon-lentonsa 7. huhtikuuta asti.

Finnair ilmoittaa viestivänsä lentojen peruutuksista suoraan asiakkaille, joilla on varaus perutuille lennoille. Asiakkaat voivat hakea lipun hinnan palautusta tai siirtää matkaansa.

Koronaviruksen takia Finnair on ilmoittanut tarjoavansa matkustajille mahdollisuutta muuttaa lentojensa päivämäärää 30. marraskuuta asti.

Myös Bergamoon lentänyt Ryanair ilmoitti perumisista

Halpalentoyhtiö Norwegian puolestaan ilmoitti peruvansa koronaviruksen takia noin 3 000 lentoa maaliskuun puolivälistä kesäkuuhun asti.

Norwegian ilmoitti jo aiemmin keskeyttävänsä kaikki lentonsa Italiaan.

Myös halpalentoyhtiö Ryanair peruu kaikki lentonsa Italiaan keskiviikkoon 8. huhtikuuta asti. Kansainväliset lennot Italiaan perutaan tämän viikon perjantaista alkaen. Yhtiöllä on ollut Suomessa lentoja Lappeenrannasta Pohjois-Italian Bergamoon.

Yhtiö sanoi ottavansa suoraan yhteyttä matkustajiin ja tarjoavansa lipun hinnan palautusta tai mahdollisuutta varata uudet lennot.

EU lupaa väliaikaisia helpotuksia lentoyhtiöitä koskeviin sääntöihin

Lentoyhtiöiden kenttäpaikkoja koskeviin sääntöihin on luvassa väliaikaisia muutoksia koronaviruksen vuoksi, kertoo EU-komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen.

EU-sääntöjen mukaan lentoyhtiö voi menettää yhteytensä kilpailijoille, ellei se käytä vähintään 80 prosenttia sille annetuista lähtö- tai saapumisajoista. Sääntöjen väliaikaisella muutoksella pyritään von der Leyenin mukaan ehkäisemään sitä, että lentoyhtiöt eivät joutuisi tekemään lentoja tyhjillä koneilla ainoastaan yhteyksiensä säilyttämiseksi.

Monet lentoyhtiöt ovat ilmoittaneet peruvansa lentoja koronavirustilanteen vuoksi.

"Matkailualalla tarvitaan nopeasti hätäapua"

Suomen Matkailualan liiton toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti sanoo Lännen Median haastattelussa, että alalle tarvitaan nopeasta hätäapua. Mäki-Fränti aikoo olla yhteydessä valtion suuntaan, elinkeinoministeri Mika Lintilään (kesk.) ja Finnveraan pikaisen avun saamiseksi yrityksille.

Mäki-Fränti sanoo, että kassakriisi uhkaa nyt monia vakavaraisiakin matkailualan yrityksiä ja yrityksissä joudutaan miettimään sopeutustoimia.

UM kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista osaan Itävaltaa ja osaan Saksaa

Suomen ulkoministeriö päivitti tiistaina Itävaltaa ja Saksaa koskevia matkustustiedotteitaan koronaviruksen takia.

Ministeriö kehottaa välttämään tarpeetonta matkustamista Itävallan Tiroliin ja Saksan Nordrhein-Westfaleniin.

Ulkoministeriö muistuttaa myös, että terveystarkastukset ja muut poikkeusjärjestelyt saattavat aiheuttaa viivästyksiä lentokentillä, raja-asemilla ja muutenkin matkustettaessa. Matkustajia kehotetaankin varaamaan matkustamiseen tavanomaista enemmän aikaa.

Jo aiemmin ulkoministeriö suositti välttämään tarpeetonta matkustamista koko Italiaan. Italian viranomaiset ovat antaneet koko maata koskevia matkustamista, liikkumista ja kokoontumista rajoittavia määräyksiä 3. huhtikuuta asti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Liikkumista rajoitetaan muutoin kuin tarpeellisiin työtehtäviin, terveyteen tai muihin pakollisiin tilanteisiin liittyvissä tapauksissa. Ulkoministeriö kertoi tiistaina matkustustiedotteessa, että ulkona liikkuessa pitäisi olla mukana Italian sisäministeriön verkkosivuilta löytyvä ja tulostettava ilmoituslomake, jossa itse tulee vakuuttaa ulkona liikkumisen syy.

Matkustamista tulee ministeriön mukaan lisäksi välttää Kiinan Wuhanin kaupunkiin ja Hubein maakuntaan sekä Etelä-Korean Daegun kaupunkiin ja Pohjois-Gyeongsangin maakuntaan.

Ulkoministeriö kehottaa harkitsemaan lisäksi erityisen tarkkaan matkustamista Kiinan Zhejiangin maakuntaan.

------

Korjattu klo 7.23 kohtaa Ryanairin lentojen perumisesta: 8. huhtikuuta on keskiviikko, ei perjantai.