Kirkonkellot soivat perjantaina talvisodan päättymisen muistoksi

Muistoseppele ja kynttilöitä talvisodan kansallisella muistomerkillä valtakunnallisessa talvisodan syttymisen muistotilaisuudessa Helsingissä 30. marraskuuta 2019. MARKKU ULANDER / LEHTIKUVA
STT

STT

Talvisodan päättymisestä tulee perjantaina kuluneeksi tasan 80 vuotta. Valtioneuvoston kansliasta kerrotaan, että muistopäivän kunniaksi soitetaan aamupäivällä kirkonkelloja kautta maan.

Kirkonkellojen on määrä soida kello 10.55–11.00 kaikissa Suomen luterilaisissa, ortodoksisissa ja katolisissa kirkoissa. Ajankohdalla muistetaan sodan päättymishetkeä. Suomen ja Neuvostoliiton välinen rauhansopimus tuli voimaan 13.3.1940 kello 11.

Helsingin tuomiokirkossa järjestetään perjantaina myös kello 10 valtakunnallinen muistohetki, johon valtiojohto osallistuu. Yle televisioi muistohetken suorana lähetyksenä, ja jälkikäteen se on nähtävillä ainakin valtioneuvoston Youtube-kanavalla. Muistohetki on avoin yleisölle.

Lisäksi Helsingin tuomiokirkon portaille sytytetään muistopäivänä 105 kynttilää, eli kynttilöitä on yksi talvisodan jokaiselle päivälle. Tuomiokirkon edustalla Helsingin Senaatintorilla tarjotaan myös muistopäivän kahvit kello 9–12.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka