Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Italia otti tiukat keinot käyttöön liikkumisrajoitusten valvonnassa – kiellon rikkomisesta voi seurata jopa vankeutta

Italiassa viranomaiset ovat ottaneet käyttöön tiukat keinot koronaviruksesta johtuvien liikkumisrajoituksien valvomiseksi.

Poliisi valvoo esimerkiksi rautatieasemilla ja valtateillä liikkuvia autoja. Myös lennot Milanoon on peruttu. Liikkumisrajoitusten rikkomisesta voi seurata jopa kolmen kuukauden vankilarangaistus tai 206 euron sakko.

Viisitoista miljoonaa italialaista eli neljännes maan asukkaista oli sunnuntaina tiukkojen liikkumisrajoitusten alla sen jälkeen, kun maan hallitus oli päättänyt uusista, rajuista toimista uuden koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Ihmisten liikkumista rajoitetaan laajoilla alueilla, joihin kuuluvat esimerkiksi Milano ja Venetsia. Hallitus päätti eristää koko Lombardian alueen Milanon ympärillä sekä ainakin osia Venetsian, Parman ja Riminin seuduista koronaviruksen vuoksi. Alustavan suunnitelman mukaan ihmisten liikkumista alueilla rajoitettaisiin ankarasti 3. huhtikuuta saakka.

Esimerkiksi museot, kuntosalit ja yökerhot on määrä sulkea alueilla, joita rajoitukset koskevat. Ravintolat saavat olla auki, mutta ihmisten täytyy istua vähintään metrin päässä toisistaan. Ihmisiä kehotettiin pysymään mahdollisimman paljon kotona.

Lentokoneet ja junat kulkevat edelleen, mutta pääsy rajoitusalueille ja sieltä pois on sallittua vain työhön liittyvistä syistä tai hätätapauksissa. Häät ja hautajaiset on määrätty peruttaviksi, samoin uskonnolliset ja kulttuuritapahtumat.

Lisäksi Italiassa aiotaan sulkea maanlaajuisesti elokuvateattereita, teattereita ja muita yleisötilaisuuksien paikkoja koronaviruksen leviämisen takia.

Saksa ja USA suunnittelevat apua yrityksille

Saksassa hallitus suunnittelee tukitoimia maan taloudelle koronaviruksen aiheuttamien vahinkojen vuoksi.

Tukipakettiin kuuluvat esimerkiksi korvausrahat niille ihmisille, joiden työntekoa on rajoitettu koronaviruksen vuoksi. Lisäksi hallitus suunnittelee auttavansa taloudellisesti yrityksiä, jotka ovat kärsineet eniten viruksen vuoksi.

Uutistoimisto Bloomberg kertoo, että myös Yhdysvallat on suunnitellut tukitoimia estääkseen talouden alamäen viruksen vuoksi. Niihin kuuluvat esimerkiksi työntekijöiden palkallisen sairausloman laajentaminen ja yritysten tukeminen.

Kiinan Wuhan voi sallia pian jälleen lennot

Samaan aikaan, kun tartuntojen määrät maailmalla ovat nousseet, koronavirustartuntojen keskiössä olleessa Kiinassa uusien tartuntojen määrä on laskenut. Kiina kertoi maanantaina 40 uudesta koronavirustartunnasta, mikä on alhaisien uusien tartuntojen määrä sitten tammikuun.

Kiinan viranomaiset ovat vihjanneet, että ne saattavat pian lieventää matkustusrajoituksia Hubein maakuntaan, josta koronaviruksen leviäminen sai alkunsa.

Maakunnan lentokentistä vastaava Hubei Airport Group määräsi Hubein lentokentät käynnistämään toimintansa uudelleen torstaina. Tämän on tulkittu ennakoivan sitä, että lennot alueelle voidaan mahdollisesti käynnistää pian uudelleen.

Maakunnan pääkaupungin Wuhanin Tianhen lentokentän lennot peruttiin tammikuun loppupuolella koronaviruksen vuoksi.