Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Liperin eilistä moottorikelkkaturmaa tutkitaan törkeänä kuolemantuottamuksena, yksi pidätetty

Itä-Suomen poliisi tutkii Liperin eilistä moottorikelkkaonnettomuutta törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä rattijuopumuksena. Turmasta hengissä selvinnyt mies on tällä hetkellä pidätettynä, poliisi kertoo tiedotteessa.

Liperin Viinijärvellä eilen iltakahdeksan aikaan sattuneessa turmassa oli osallisena kaksi 30–40-vuotiasta miestä. Heidän moottorikelkkansa törmäsi rannan läheisyydessä kiveen tai rannan puihin, jolloin kelkan kyydissä olleet miehet lensivät jäälle.

Toinen miehistä kuoli onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Hengissä selvinnyt mies vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastettavaksi.

Esitutkinnassa poliisi pyrkii selvittämään tapahtumien kulun ja sen, kumpi miehistä kuljetti moottorikelkkaa turman sattuessa.

Poliisi on tänään tehnyt tutkintaa onnettomuuspaikalla sekä puhuttanut ja kuulustellut useita ihmisiä. Esitutkinnan odotetaan jatkuvan tiiviisti ainakin viikonlopun ajan.

Poliisi pyytää henkilöitä, joilla on tietoa tai havaintoja tapauksesta ottamaan yhteyttä Itä-Suomen poliisiin päivystysnumeroon 0295 415 455 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Poliisi varoittaa: Tututkaan jäät eivät välttämättä ole turvallisia

Poliisi varoittaa jäällä liikkujia, sillä aiempina vuosina turvalliset ja tutut paikat eivät välttämättä ole nyt turvallisia. Jäät ovat heikkoja leudon talven takia, ja vesien virtaamat ovat suuria runsaiden vesisateiden vuoksi. Virtaamat ovat laajentaneet heikkojen jäiden kohtia.

Eilen iltapäivällä Oulun poliisi kertoi jäälle yllättäviin paikkoihin ilmestyneistä railoista. Koska lunta on vähän, moottorikelkkailu on vaikeampaa. Railot ja pienet pinnalle yltävät kivet voivat olla moottorikelkoille vaarallisia.