Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kevalle viime vuonna ennätykselliset tuotot: kasvua runsaat kuusi miljardia euroa

Julkisen sektorin eläkeyhtiö Keva sai viime vuonna sijoituksilleen ennätyksellisen tuoton.

Eläkerahaston arvo oli vuoden lopussa yli 56 miljardia euroa, ja viime vuoden aikana se kasvoi lähes 13 prosentilla. Kevan mukaan 6,4 miljardin euron kasvu oli euromääräisesti yhtiön paras sijoitusvuosi.

Toimitusjohtaja Timo Kietäväisen mukaan kaikki omaisuuslajit tuottivat hyvin. Parhaan tuloksen tekivät noteeratut osakkeet lähes neljänneksen tuotolla. Pääomasijoitukset puolestaan tuottivat 11 ja kiinteistösijoitukset 7 prosenttia.

– Yhden kvartaalin tai edes yhden vuoden tulos ei ole ratkaiseva. Tulevaisuuden työeläkkeiden kannalta on olennaista, että pitkän aikavälin sijoitustuotot kehittyvät hyvin ja osaltaan turvaavat työeläkkeiden rahoittamista, Kietäväinen sanoo tiedotteessa.

Yhtiön sijoitusjohtaja Ari Huotari puolestaan pitää sijoitustulosta hyvänä huomioiden sijoitusten maltillisen riskitason.

– Tämän jälkeen on realistista hyväksyä, että lähivuosien odotukset sijoitustuottojen osalta ovat entistä alempana, Huotari sanoo.

Myös työeläkeyhtiöt Varma ja Ilmarinen ovat kertoneet tuottoisasta viime vuodesta. Kaksikosta molemmat takoivat viime vuonna runsaat viiden miljardin euron tuotot. Kevan tavoin Ilmarinen kertoi viime vuoden tuloksen olleen yhtiölle ennätyksellinen.