Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

WHO: Koronaviruksen vastaisessa taistelussa "hämmästyttävää edistystä lyhyessä ajassa"

Kiinassa koronavirukseen on tähän mennessä kuollut yli 2 000 ihmistä, kertoivat maan viranomaiset keskiviikkona. Kiinassa on tiistain jälkeen kuollut 136 ihmistä, joista suurin osa tartuntojen keskiössä olevassa Hubein maakunnassa.

Uusia tartuntoja on maassa todettu tiistain jälkeen noin 1 750. Kiinan viranomaisten raportoimat uusien tartuntojen määrät ovat olleet viime päivinä vähenemään päin. Nyt kerrotuista tartunnoista vain 56 on todettu Hubein ulkopuolella.

Yhteensä Manner-Kiinassa on todettu ainakin lähes 74 200 tartuntaa. Lisäksi muualla maailmassa on kerrottu yhteensä noin tuhannesta tartunnasta.

Maailman terveysjärjestö WHO kertoi keskiviikkona, että koronaviruksen vastaisessa taistelussa on onnistuttu saamaan aikaan hämmästyttävää edistystä lyhyessä ajassa.

WHO:n alueellinen hätätilajohtaja Richard Brennan kertoi Egyptin pääkaupungissa Kairossa pidetyssä lehdistötilaisuudessa, että trendit ovat lupaavia. Hän kuitenkin lisäsi, ettei käännekohtaa ole vielä saavutettu.

Kiinan mukaan 80 prosenttia sairastumisista lieviä

Kiinan viranomaiset julkaisivat tiistaina raportin, jonka mukaan koronaviruksen aiheuttama hengitystieinfektio on vaarallisin iäkkäille ja jo entuudestaan sairaille ihmisille.

Raportin mukaan tietoon tulleista tapauksista noin 80 prosenttia on ollut lieviä ja vain alle viisi prosenttia kriittisiä, kertoo yleisradioyhtiö BBC , yksi tutkimuksesta uutisoineista medioista. Yli 12 000 ihmistä on kiinalaisviranomaisten mukaan toipunut viruksen aiheuttamasta taudista.

Ensimmäiset uutiset koronaviruksen leviämisestä tulivat Hubeissa sijaitsevasta Wuhanin miljoonakaupungista joulukuun lopulla. WHO:n mukaan viruksen kuolleisuusaste on kokonaisuudessaan verrattain alhainen.

Kiinalaismedioiden mukaan maan presidentti Xi Jinping sanoi tiistaina puhelussaan Britannian pääministerille Boris Johnsonille, että Kiinan järeät eristystoimet ovat johtaneet selvään edistymiseen viruksen leviämisen ehkäisyssä.

WHO:n mukaan on vielä liian varhaista sanoa, onko tartuntojen määrän kasvu taittunut pysyvästi. Järjestö kuitenkin kiitteli Kiinan toimia.

Viisisataa onnekasta matkustajaa pääsi pois koronavirusristeilijältä

Suurin tartuntakeskittymä Kiinan ulkopuolella on todettu Diamond Princess -risteilyaluksella, jolta alkoi siirtyä maihin helpottuneita matkustajia keskiviikkona aamuyöllä Suomen aikaa. Lähtöluvan saivat ne noin 500 matkustajaa, joilla ei ole testeissä todettu koronavirusta.

Diamond Princess on ollut viruksen takia karanteenissa Japanissa Jokohaman edustalla jo kaksi viikkoa. Aluksella on todettu yli 540 virustartuntaa. Aluksella oli alun perin noin 3 700 ihmistä. Sairastuneita on siirretty maihin saamaan hoitoa.

Japani on saanut moitteita karanteenijärjestelyistä. Monet matkustajat ovat viettäneet karanteeniajan pienissä ikkunattomissa hyteissä.

Kaksi ihmistä on kuollut koronavirukseen Iranissa

Kaksi ihmistä on kuollut keskiviikkona koronaviruksen vuoksi Iranissa, kertoo maan terveysministeriö.

Iranin valtion uutistoimisto Irnan mukaan ministeriön edustaja kertoi, että virustartunta oli havaittu Qomin kaupungissa. Tartunnan saaneet olivat iäkkäitä henkilöitä, joilla oli immuniteettiongelmia.

Koronavirukseen on kuollut tähän mennessä jo yli 2 000 ihmistä. Tämänhetkisen tiedon mukaan viruskuolemista kahdeksan on tapahtunut Manner-Kiinan ulkopuolella.

WHO :n mukaan yksittäisiä koronakuolemia on ollut Japanissa, Taiwanissa, Ranskassa ja Filippiineillä. Washington Postin mukaan Hongkongissa koronavirukseen on kuollut kaksi ihmistä.