Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Thaimaan armeijan komentaja pyysi anteeksi kauppakeskuksen verilöylyä

Thaimaassa armeijan komentaja on pyytänyt anteeksi viikonvaihteen joukkoampumista, jossa armeijan aliupseeri ampui kuoliaaksi 29 ihmistä ja haavoitti kymmeniä.

Kenraali Apirat Kongsompon puhkesi kyyneliin televisioidussa lehdistötilaisuudessa ja pyysi armeijan puolesta anteeksi verilöylyn aiheuttamia uhreja.

Kenraalin mukaan jotkut arvostelevat armeijaa.

– Kehotan heitä olemaan syyttämättä armeijaa -- sillä armeija on siunattu organisaatio. Syyttäkää minua, kenraali Apiratia.

Apirat ei kuitenkaan luvannut erota. Sen sijaan hän lupasi, että armeija avaa kanavan, joka vastaisuudessa tutkii alempien upseerien ylemmistään tekemät valitukset.

Kenraalin mukaan ampujan hyökkäys johtui ampujan ja tämän esimiehen velka-asiaan liittyvästä riidasta. Ilmeisesti kyse oli talokaupan palkkiosta.

Ampuja ei saanut kenraalin mukaan oikeutta esimieheltä eikä tämän sukulaisilta.

Poliisin erikoisjoukko surmasi ampujan

Verilöyly sai alkunsa lauantaina Nakhon Ratchasiman kaupungissa Bangkokin koillispuolella. Kaupunki tunnetaan myös nimellä Korat. 32-vuotias mies hyökkäsi sotilastukikohdassa esimiehensä kimppuun ja tappoi tämän ja kaksi muuta ihmistä. Sen jälkeen mies varasti muun muassa konekiväärin, kivääreitä, runsaasti patruunoita ja maastoauton.

Mies siirtyi paikalliseen ostoskeskukseen ja linnoittautui sinne koko yöksi. Poliisin erikoisjoukko surmasi hänet sunnuntaina. Tapahtumat kestivät 17 tuntia.

Thaimaan pääministeri Prayut Chan-O-Cha kuvasi verilöylyä ennenkuulumattomaksi Thaimaassa.

– Haluan, että tämä on samalla viimeinen kerta, kun koemme tällaisen kriisin, hän sanoi vieraillessaan uhrien luona sairaalassa.