Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronaviruksen pelko karkottaa firmoja Barcelonan mobiilimessuilta

Monet isot teknologiayhtiöt jättävät Barcelonan Mobile World Congress -messut tänä vuonna väliin koronaviruksen pelosta, vaikka useat kiinalaisyhtiöt kuten ZTE ja Huawei aikovat yhä osallistua.

Amazon ja Sony ilmoittivat pois jäännistään maanantaina. Jo aiemmin saman päätöksen olivat tehneet ruotsalainen Ericsson ja eteläkorealainen LG .

Esimerkiksi LG perusteli päätöstään sillä, ettei halua altistaa satoja työntekijöitään matkustamiselle nyt, kun influenssaa aiheuttava virus leviää eri puolilla maailmaa. Nokia on kertonut, että seuraa tilanteen kehittymistä tarkkaan ja päättää suunnitelmistaan sen mukaan.

Barcelonan messut ovat yksi alan suurimmista vuotuisista tapahtumista, jolla eri yritykset ovat perinteisesti julkistaneet uutuustuotteitaan. Tänä vuonna ne järjestetään 24.–27. helmikuuta.

Messujen järjestäjä vakuutti sunnuntaina ryhtyneensä tiukkoihin varotoimiin estääkseen viruksen leviämisen messuilla. Esimerkiksi Hubein maakunnasta saapuvat henkilöt eivät pääse messuille lainkaan, ja muualta Kiinasta tulevien täytyy osoittaa, että ovat oleskelleet Kiinan ulkopuolella kaksi viikkoa ennen saapumistaan Espanjaan.