Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

S-ryhmä kohensi tulostaan – tiukensi päästötavoitettaan

S-ryhmä on julkaissut uuden tavoitteensa, jonka mukaisesti kaupparyhmä pyrkii vähentämään ilmastopäästöjään 90 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Aiempi tavoite oli 60 prosenttia.

– Samalla haluamme ensimmäisenä suomalaisena yritysryhmänä olla hiilinegatiivinen jo vuonna 2025, kertoo SOK :n pääjohtaja Taavi Heikkilä tiedotteessa.

S-ryhmän mukaan ilmastotyössä on edetty suunniteltua nopeammin muun muassa energiatehokkuuden parantamisen ja tuulivoiman lisäämisen ansiosta. Lisäksi osuuskaupat ovat nousseet Suomen suurimmaksi aurinkovoiman tuottajaksi.

S-ryhmällä on yhteinen tuulivoimayhtiö Tuuliwatti energiayhtiö St1 :n kanssa. Tuuliwatti on alan suurin yritys Suomessa.

Kaupparyhmä kertoo, että sen käyttämä sähkö on kokonaan päästötöntä ja vähintään 60 prosenttia tästä uusiutuvaa energiaa.

S-ryhmä aikoo uusia seuraavan kahden vuoden aikana lähes kaikki 440 S-markettia. Osuuskauppojen käyttötavarakaupassa Prismoissa ja Sokoksissa kehitys oli viime vuoden aikana ryhmän mukaan hyvää.

– Kokonaisuus on vuosien varrella noussut tappiolta voitolliseksi, mikä on kireässä, kansainvälisessä verkko- ja kivijalkakaupan kilpailussa merkittävä suoritus, S-ryhmä kertoo.

Uusin hotelli Helsingin Triplassa

S-ryhmän operatiivinen tulos nousi viime vuonna 409 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 355 miljoonasta eurosta. Veroton vähittäismyynti kohosi 11,7 miljardiin euroon 11,5 miljardista eurosta.

– Kun me pärjäämme hyvin, koko yhteisö pärjää paremmin, Heikkilä sanoo.

Ryhmän mukaan myös hotellien ja ravintoloiden tuloskehitys on jatkunut myönteisenä. Uusin hotelli on tammikuussa avattu Sokos Hotel Tripla Helsingissä.