Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Japanissa eristyksissä olevalla risteilyaluksella todettu kymmenittäin uusia koronavirustartuntoja

Japanin Jokohamassa eristyksissä olevalla Diamond Princess -risteilyaluksella on todettu ainakin 65 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Japanin yleisradioyhtiö NHK. Laivalla on nyt noin 135 tartunnan saanutta. Yhteensä aluksella on noin 3 700 ihmistä.

Japanin terveysviranomaiset eivät vielä ole vahvistaneet tietoa uusista tartunnoista.

Laivalla testattiin ensin ihmiset, joilla oli hengitystieinfektion oireita tai joiden tiedettiin olleen kontaktissa aiemmin sairastuneen matkustajan kanssa. Sen jälkeen testauksia laajennettiin.

Diamond Princess -risteilijä pantiin karanteeniin viime viikon tiistaina. Päätös risteilijän eristämisestä tehtiin sen jälkeen kun laivalla aikaisemmin olleella matkustajalla todettiin virustartunta Hongkongissa. 80-vuotias mies oli poistunut risteilijältä toissa viikolla.

Laivalta on jo aikaisemmin evakuoitu tartunnan saaneita ihmisiä hoitoon. Laivalle jääneet joutuvat pääosin oleskelemaan hyteissään ja pääsevät ulkokansille vain lyhyeksi aikaa. Silloinkin heidän on käytettävä hengityssuojainta.

Matkustajille on myös jaettu kuumemittareita, jotta he voivat tarkkailla ruumiinlämpöään.

Japanin terveysministeriö kertoi maanantaina, että laivalle oli saatu toimitettu lääkkeitä osalle kroonisista sairauksista kärsivistä matkustajista. Ministeriön mukaan laivalla on noin 600 lääkkeitä tarvitsevaa.

Laivalla olevien eristys voi kestää jopa 19. helmikuuta asti. YK:n alaisen Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan kaikkien matkustajien karanteenia ei tulla jatkamaan tämän jälkeen.

– Karanteenia tullaan jatkamaan vain niiden tapausten kohdalla, jotka ovat olleet lähikontaktissa uusien, vahvistettujen tapausten kanssa. Heidän tulee pysyä karanteenissa 14 päivää viimeisestä kontaktistaan vahvistettuun koronatapaukseen, järjestö ilmoitti Twitterissä.

Britannia varautuu kahdella sairaalalla ja pakkokaranteenilla

Britannian hallitus varoitti maanantaina, että uusi koronavirus muodostaa "vakavan ja välittömän uhan". Samalla hallitus kertoi, että kaksi sairaalaa on varattu tartunnan saaneiden eristystiloiksi. Molemmissa on tällä hetkellä Wuhanista Kiinasta lennätettyjä brittejä karanteenissa.

Jokainen viruksen kantaja voidaan nyt pakottaa karanteenin, jos hänen katsotaan aiheuttavan uhan kansanterveydelle. Terveysministeri Matt Hancockin mukaan uudet säädökset varmistavat sen, että kansalaisia voidaan suojella virukselta niin hyvin kuin mahdollista.

Tartuntoja jo yli 40 000

Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä on noussut eilisestä lähes sadalla, kertovat Kiinan viranomaiset. Kuolleita on nyt Kiinassa yhteensä ainakin 908.

Maassa on todettu yhteensä yli 40 000 tartuntaa. Uusia tartuntoja on koko maassa vahvistettu eilisestä yli 3 000. Hongkongissa ilmestyvä South China Morning Post -lehti kirjoittaa, että noin 6 500 sairastuneen tila on vakava.

Suurin osa tartunnoista on Hubein maakunnassa, jossa virus lähti leviämään joulukuun lopussa.

Koronaviruksen tiedetään tappaneen kaksi ihmistä Kiinan ulkopuolella.

Sunnuntaina kerrottiin, että uuteen koronavirukseen on kuollut enemmän ihmisiä kuin vuosina 2002–2003 levinneeseen sars-virukseen. Sars tappoi koko maailmassa 774 ihmistä.

Koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään Wuhanin kaupungissa Hubeissa sijaitsevalta torilta, jolla oli myynnissä villieläimiä. Viruksen leviämisen seurauksena Kiina on päätynyt eristämään kokonaisia kaupunkeja.