Lakot laajenevat mekaanisessa metsäteollisuudessa – Teollisuusliitto syytää Metsäteollisuutta propagandasta

Syynä lakkojen laajenemiseen on Teollisuusliiton mukaan se, että neuvottelut työnantajia edustavan Metsäteollisuuden kanssa eivät ole edistyneet lainkaan. Heikki Saukkomaa / LEHTIKUVA
STT

STT

Työntekijöitä edustava Teollisuusliitto pidentää ja laajentaa mekaanisen metsäteollisuuden lakkoaan, Teollisuusliitto kertoo tiedotteessa. Liitto päätti sunnuntaina jatkaa meneillään olevaa työtaistelua kahdella viikolla siten, että se päättyy 8. maaliskuuta.

Lisäksi lakko laajenee. Mukaan tulee nyt yrityksiä puusepänteollisuudesta sekä biotuoteteollisuudesta. Kaikkiaan lakon piirissä on tuolloin noin 10 000 työntekijää.

Syynä lakkojen laajenemiseen on Teollisuusliiton mukaan se, että neuvottelut työnantajia edustavan Metsäteollisuuden kanssa eivät ole edistyneet lainkaan.

– Lisäksi työnantajapuoli on syyllistynyt vääristelevään propagandaan. Metsäteollisuus on muun muassa väittänyt, että neuvottelut mekaanisessa metsäteollisuudessa eivät olisi edistyneet Teollisuusliiton vastahakoisen asenteen takia, Teollisuusliitto sanoo tiedotteessa.

Teollisuusliitto lisää, että se on neuvotellut eri aloilleen jo 17 uutta työehtosopimusta, viimeksi kolmelle kemiansektorin alalleen.

– Sen sijaan Metsäteollisuus ei ole onnistunut saamaan aikaan vielä ensimmäistäkään sopimusta, vaikka sen edustamilla aloilla sopimukset ovat päättyneet jo viime vuoden puolella.

Teollisuusliiton ja Metsäteollisuuden sopimuskiistan sovittelu jatkuu maanantaina valtakunnansovittelijan toimistossa.

Mekaanisen metsäteollisuuden ylityökielto ulotetaan kestämään 10. maaliskuuta asti. Bioteollisuudessa ja puusepänteollisuudessa ylityökielto alkaa 10. helmikuuta ja päättyy 8. maaliskuuta. Lisäksi teknisen huollon ja kunnossapidon teknologiateollisuuden sopimuksessa olevat työntekijät ovat tukilakossa samoin 8. maaliskuuta asti.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka