Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tilaukset paisuttivat Valmetin tulosta – yhtiö uskoo kasvun jatkuvan

Konepajayhtiö Valmetin loppuvuosi sujui tilausten osalta edellisvuoden tahtiin. Koko viime vuoden osalta saadut tilaukset nousivat seitsemän prosenttia vuodentakaisesta 4,0 miljardiin euroon.

Valmetin loka-joulukuun liikevoitto kasvoi 110 miljoonaan euroon, kun se vuotta aiemmin oli 102 miljoonaa euroa. Kolmen kuukauden liikevaihto kasvoi 1,1 miljardiin euroon.

Koko viime vuoden liikevoitto nousi 281 miljoonaan euroon edellisvuoden 211 miljoonasta eurosta. Liikevaihto nousi noin 3,5 miljardiin euroon edellisvuoden 3,3 miljardista eurosta.

– Olemme onnistuneet parantamaan kannattavuuttamme kuutena perättäisenä vuonna, ja vuoden 2013 lopussa tapahtuneen jakautumisen jälkeen kannattavuus on parantunut joka vuosi, sanoo Valmetin toimitusjohtaja Pasi Laine tiedotteessa.

Laineen mukaan saadut tilaukset, liikevaihto ja vertailukelpoinen ebita-tulos olivat ennätyksellisen korkealla tasolla viime vuoden lopussa. Valmet arvioikin, että sen liikevaihto ja tulos kasvavat tänä vuonna edelleen. Yhtiö arvioi, että lyhyen aikavälin näkymä on hyvä palvelu-, automaatio-, sellu- sekä kartonki ja paperi -markkinoilla ja tyydyttävä energia- ja pehmopaperimarkkinoilla.

Valmet kertoi myös nostavansa taloudellisia tavoitteitaan tälle vuodelle. Yhtiön osakekurssi ponkaisi nousuun ja liikkui iltapäivällä yli 10 prosenttia plussalla Helsingin pörssissä.