Runeberg-palkinto ensi kertaa ruotsinkieliselle runoteokselle – vaasalainen Ralf Andtbacka vie runojen ystävän nojatuolimatkalle

Kirjallisuuden Runeberg-palkinto myönnetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa ruotsinkieliselle runoteokselle. Palkinnon saa kirjailija Ralf Andtbacka teoksestaan Potsdamer Platz. En Dikt. Palkinnon suuruus on 20 000 euroa.

– Tekijä jättää lukijalle tilaa muodostaa mielikuvia: runomatka taittuu ihmisten parissa mutta ilman väliin asettuvaa lyyristä minää. Potsdamer Platzilla Ralf Andtbacka tulee uudistaneeksi paitsi runokieltä ja -muotoa myös käsityksen nojatuolimatkasta, palkintoraati sanoi perusteluissaan.

Palkinnon saajan valitsi kahdeksan ehdokkaan joukosta raati, johon kuuluvat kirjailija Marjo Heiskanen, kirjallisuudentutkija Veli-Matti Pynttäri ja kulttuuritoimittaja Siskotuulikki Toijonen.

Potsdamer Platz on vaasalaisen Andtbackan kahdestoista kaunokirjallinen teos. Hänen aiemmista kirjoistaan kaksi on jo ollut Runeberg-palkintoehdokkaina.

Runeberg-palkinto on sanomalehti Uusimaan, Porvoon kaupungin, Suomen Kirjailijaliiton, Suomen arvostelijain liiton ja Finlands Svenska Författareföreningin kirjallisuuspalkinto, joka on perustettu vuonna 1986.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka