Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Esperi Care siirtyy luotonantajiensa Danske Bankin, Ilmarisen ja SEB:n omistukseen

HoivHoivayhtiö Esperi Care siirtyy luotonantajiensa Danske Bankin , Ilmarisen ja SEB :n omistukseen.

Järjestelypäätöksen takana on yhtiön taloudellinen tilanne, joka heikentyi merkittävästi viime vuonna. Omistusjärjestelyllä luotonantajat haluavat turvata Esperi Caren rahoituksen, yhtiö kertoo tiedotteessa.

Järjestely ei vaikuta Esperi Caren palveluihin, henkilöstöön tai johtoon. Toimitusjohtaja Stefan Wentjärvi jatkaa yhtiön johdossa.

Esperi Care muutti strategiaansa noin vuosi sitten puhjenneen vanhustenhoitokohun jälkeen. Yhtiö on joutunut kääntämään huomion kasvun sijaan hoidon laatuun. Esperi on kertonut muun muassa palkanneensa viime vuoden aikana uusia työntekijöitä ja panostavansa vastedes henkilöstönsä hyvinvointiin.

Yhtiön johto on myöntänyt, että epäkohtiin ei puututtu ajoissa, koska yrityksen päähuomio oli kasvussa ja laajentumisessa.

Esperi Caren varatoimitusjohtaja Heini Pirttijärvi vakuutti tammikuun lopulla, että yhtiön uudella strategialla on omistajien täysi tuki. Esperi Caren pääomistaja on ollut brittiläinen sijoitusyhtiö ICG .

Viime vuosi oli yhtiölle monella tapaa hankala

Esperin mukaan yhtiön luotonantajat eli Danske, Ilmarinen ja SEB ovat käyttäneet oikeuttaan siirtää yhtiö omistukseensa yhtiön pääomistajan kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Esperi Caren uutena omistajana toimii luotonantajien perustama emoyhtiö, jonka hallituksen puheenjohtaja on Markus Sjöholm. Hänen mukaansa viime vuosi oli yritykselle poikkeuksellisen haasteellinen sekä taloudellisesti että luottamuksen näkökulmasta.

– Esperi Caren asukkaiden laadukas hoiva ja työntekijöiden hyvinvointi ovat kaikkein tärkeimmät kriteerit arvioitaessa yhtiön tulevaisuuden kehitystä, Sjöholm sanoo tiedotteessa.

"Asukkaiden ei tarvitse olla huolissaan"

Ilmarisen varatoimitusjohtajan Mikko Mursulan mukaan kyseessä on pitkään neuvoteltu kokonaisuus. Taustalla on se, että yhtiön tilanne heikkeni viime vuoden aikana.

– Vuosi 2019 oli tosi haastava toimialalle kokonaisuutena, Mursula kertoi STT:lle.

Hänen mukaansa osana keskusteluja päädyttiin ratkaisuun, jonka kautta syntyi nykyinen omistusrakenne. Danske Bankilla ja SEBillä on nyt yhtiöstä kummallakin noin 40 prosenttia ja Ilmarisella hieman alle 20 prosenttia. Aikaisemmin Ilmarisen osuus Esperi Caresta oli 4,4 prosenttia.

– Tällä järjestelyllä turvattiin, että Esperi Caren toiminta jatkuu ja asukkaiden ei tarvitse olla huolissaan. Se on ensimmäinen tavoite. Mitä tapahtuu jatkossa, aika näyttää, hän sanoo.

Mursula ei kommentoi, oliko Esperi Care ajautumassa peräti konkurssiin viime vuoden vaikeuksiensa vuoksi.