Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussikuski pilkkasi Turkua

Sunnuntai-iltapäivänä Helsingistä Turkuun Onnibussilla matkanneet altistuivat bussikuskin Turku-kritiikille ja muutenkin omintakeisille puheille.

Kello 15.35 matkansa startanneella vuorolla ollut Otto Rothberg taltioi osan kuskin avauspuheen lopusta videolle ja kertoi matkan kulusta viestipalvelu Twitterissä.

– Kuskin avauspuheenvuoro käsitteli Turun asemaa kaupunkina, johon kukaan ei halua. Turvavöiden kiinnittäminen on puolestaan eräänlainen sitomisleikki, helsinkiläistynyt turkulainen Rothberg kirjoittaa.

Kuski myös luetteli matkan lopussa illan bussit takaisin Helsinkiin.

– Olen usein huumorikylän miehiä, mutta tää meni jo vähän mauttomuuden puolelle. Osa matkustajista oli todella hämmentyneitä, Rothberg kirjoitti myös.

Kuski oli aloittanut puheensa aluksi tavanomaisilla tervetulaissanoilla, joiden jälkeen hän toivotti jaksamisia siihen, että matkustajat joutuvat Turkuun, Rothberg kertoo Turun Sanomille.

Edes matkan keskeytyminen teknisen vian vuoksi ei pysäyttänyt Turunpilkkaa, kun moottorin liiallinen kuumeneminen pakotti bussin pysähtymään huoltoasemalle. Rothberg muistelee TS:lle kuljettajan sanoneen vian aiheutuneen "karmasta, kun ollaan menossa Turkuun".

Kuski ilmoitti myös, että samana iltana Helsinkiin pääsisi takaisin vielä neljällä bussilla. Hän myös kiitti matkan päätteeksi asiakkaiden rahoista.

Iltalehdelle Rothberg kertoo, ettei kaikesta huolimatta antanut kuskille suoraa palautetta matkan jälkeen.

Onnibusin kaupallinen johtaja Petteri Rantala kertoo TS:lle, että kuskeilta jopa odotetaan persoonallista otetta asiakaspalveluun.

– Meillä on linjaus siitä, että kuljettajan persoonallinen kuuluttaminen on ihan brändin mukaista. Sen tarkoituksena on tietysti toivottaa hyvää mieltä ja tuoda ehkä huumorielementtiä mukaan siihen matkantekoon. Totta kai rajansa kaikella, ja tässä tapauksessa on varmaan syytä kuljettajan arvioida omaa toimintaansa, Rantala kommentoi lehdelle.

Tilannetta onkin sittemmin setvitty kuskin kanssa, Rantala kertoi keskiviikkona IL:lle.

Rothberg pohti TS:n haastattelussa, onko Turku-vitsien kertominen järkevää satapäiselle matkustajajoukolle, jotka ovat matkalla juurikin Turkuun.