Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäjän armeijasta 97 prosenttia Ukrainassa, Britannian puolustusministeri arvioi

Lähes koko Venäjän armeija on lähetetty Ukrainaan, Britannian puolustusministeri Ben Wallace arvioi yleisradioyhtiö BBC:n radiohaastattelussa.

– Venäjä ei ole kyennyt keräämään yhtenäistä joukkoa Ukrainan puolustuksen läpi iskemiseen, vaan sen sijaan olemme nähneet yrityksen edetä. Sillä on ollut suuri hinta Venäjän armeijalle. Tämänhetkisen arviomme mukaan 97 prosenttia Venäjän armeijasta, koko Venäjän armeija, on Ukrainassa, Wallace sanoo.

Ukrainan sodan rintamalinjat ovat pysyneet miltei muuttumattomina kuukausien ajan. Kovin taistelu on käynnissä Itä-Ukrainan Donetskin alueella Bah'mutin kaupungissa ja sen lähialueilla. Venäjän joukkojen käyttämiä taktiikoita on verrattu julkisuudessa ensimmäisen maailmansodan kaltaisiksi, kuten luonnehtii Ben Wallacekin.

– Uskon Venäjän pyrkivän etenemään miesvoimalla, lähes ensimmäisen maailmansodan kaltaisella kulumisasteella, etenemällä kilometrien sijaan metreittäin.

Hänen tiedossaan ei ole, johtuuko Venäjän itsetuhoiset taktiikat sotajohdon tietämättömyydestä vaiko piittaamattomuudesta ihmishenkiä kohtaan.

Wallace painottaa, miten Ukrainan tukeminen tuo turvaa myös länsimaille, kuten Britannialle.

– Jos 97 prosenttia Venäjän armeijasta on sidottu Ukrainaan, heidän kulumisaste on erittäin korkea, taistelutehokkuus heikentynyt 40 prosenttia ja lähes kaksi kolmasosaa heidän panssarivanuistaan menetetty, sillä on suora vaikutus Euroopan turvallisuuteen.