Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seitsemän miljoonan euron mediatuki lausuntokierrokselle

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoja tiedonvälitykseen ja uutismedioille suunnattavasta valtion tuesta. Asetusluonnoksessa esitetään yhteensä seitsemän miljoonan euron rahoitusta.

Harkinnanvarainen tuki suunnattaisiin kattavalle ja yhteiskunnallisesti tärkeälle tiedonvälitykselle sekä monipuoliselle ja monimuotoiselle uutistoiminnalle. Avustusta voitaisiin myöntää tiedotusvälineille, jotka käsittelevät paikallisia, alueellisia tai valtakunnallisia uutisaiheita. Tuen saajan tulee toimia Suomessa tai Ahvenanmaalla. Sillä tulee olla vastaava toimittaja, ja sen tulee tuottaa itse toimituksellista aineistoa.

Avustusta voivat hakea niin printtimediat, televisio- ja radiotoiminnan harjoittajat kuin verkkojulkaisutkin. Tuen tarkoitus on estää niin sanottujen uutiserämaiden syntyminen eli varmistaa, ettei Suomeen synny alueita, joiden tapahtumia seurataan uutismedioissa ohuesti tai ei juuri lainkaan

– Vastuullinen, monimuotoinen ja riippumaton media on demokraattisen yhteiskunnan kivijalka. Media-ala on sopeutunut jo vuosia teknologiseen murrokseen ja kilpailuun kansainvälisten jättien kanssa. Olen tyytyväinen, että mediatuella voidaan helpottaa alan toimijoiden mukautumista uuteen toimintaympäristöön, sanoi liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) tiedotteessa..

Suomessa ei tällä hetkellä ole käytössä laajoja median tai journalistisen sisällön tukiohjelmia.

Uuden avustuksen malliksi on otettu korona-ajan mediatuki, ja sen jakamisen hoitaisi Liikenne- ja viestintävirasto Traficom. Asetuksen on määrä tulla voimaan huhtikuussa.