Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei sopua kaupan alan työriitaan, lakot alkavat torstaina – lakkolistalla useita hypermarketteja ympäri Suomen

Kaupan alan lakot alkavat torstaina, ilmoittivat Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto tiistai-iltana.

PAMin mukaan lakot alkavat 160:ssa Keskon ja S-ryhmän marketissa sekä Keskon logistiikkapalvelujen alueterminaaleissa viideltä torstaiaamuna ja kestävät kaksi vuorokautta. Listalla on lähinnä K-Citymarketteja ja Prismoja, mutta myös joitakin pienempiä marketteja ympäri Suomen. Lakot koskettavat noin 16 000:ta kaupan alan työntekijää.

Kaupan liitto ilmoitti olevansa pettynyt siihen, että neuvottelutulosta ei syntynyt.

Valtakunnansovittelija: Osapuolten näkemykset ovat vielä liian kaukana toisistaan

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi hieman aikaisemmin, ettei PAMin ja Kaupan liiton välisessä työriidassa löydetty tiistaina sopua. Sovittelija kertoi keskustelevansa osapuolten kanssa siitä, milloin sovittelua voidaan jatkaa.

– Työriidan osapuolten näkemykset ovat sovittelijan mukaan edelleen niin kaukana toisistaan, ettei tässä vaiheessa ole vielä edellytyksiä antaa sovintoehdotusta, valtakunnansovittelijan toimisto tviittasi.

Sopua ei saatu aikaan muun muassa työntekijöiden palkkoihin liittyvistä asioista.

– PAM ja Kaupan liitto ovat näkemyksissään vielä kaukana toisistaan, myös muissa kuin palkkaa koskevissa kysymyksissä, sanoi PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen tiedotteessa.

Kaupan alan työriitaa on soviteltu valtakunnansovittelija Anu Sajavaaran johdolla tiistaista 24. tammikuuta alkaen.

Vielä suurempi markettilakko olisi tulossa 16.–18. helmikuuta, jos työriitaan ei sitä ennen löydetä ratkaisua. Silloin lakko koskisi 415:tä toimipaikkaa, joissa työskentelee noin 26 000 ihmistä. Lakon piirissä olisivat muun muassa kaikki Suomen K-Citymarketit, Prismat ja Lidlit.