Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rovio aloittaa keskustelut mahdollisesta ostotarjouksesta – osake pomppasi 14 prosenttia

Mobiilipelejä kehittävä suomalainen Rovio kertoi maanantaina aloittaneensa eräiden tahojen kanssa alustavat keskustelut mahdollisesta Rovion osakkeita koskevasta ostotarjouksesta.

Rovion mukaan näiden tahojen joukossa on israelilainen peliyhtiö Playtika, joka teki tammikuussa ei-sitovan ostotarjouksen Roviosta 9,05 euron osakekohtaiseen hintaan.

Angry Birds -peleistä tunnettu Rovio kertoo saaneensa yhteydenottoja ja alustavia ehdotuksia yhtiön osakkeiden ostamisesta, minkä vuoksi Rovion hallitus on päättänyt aloittaa strategisen selvityksen.

Rovion mukaan ei ole mitään varmuutta siitä, että strateginen selvitys ja alustavat keskustelut johtavat ostotarjoukseen tai mihinkään muuhun transaktioon. Rovion mukaan yhtiön hallitus jatkaa kaikkien vaihtoehtojen selvittämistä.

Rovion osake lähti maanantaina voimakkaaseen nousuun Helsingin pörssissä ja kallistui päivän aikana yli 14 prosenttia.

Playtikalla kyseenalainen maine

Analyysiyhtiö Inderes arvioi Rovion tiedotteen pohjalta, että mahdollisen ostotarjouksen toteutuminen on jonkin verran aiempaa todennäköisempää. Inderes perustelee tätä sillä, että Playtikan tarjoukselle ei annettu suoria rukkasia ja keskusteluja käydään myös muiden kiinnostuneiden tahojen kanssa.

– Playtikan kyseenalainen maine huomioiden emme usko edelleenkään yhtiön tekemän 9,05 euron tarjouksen olevan riittävä, Inderesin analyytikko Atte Riikola kirjoittaa kommentissaan.

Riikolan mukaan Rovion voisi kuitenkin olla vaikea sivuuttaa jonkin "pehmeämmän" ostajan, kuten Disneyn tai Netflixin, tekemää korkeampaa tarjousta.

Nordea puolestaan arvioi, että Playtikan ohella Roviosta voisivat olla kiinnostuneita esimerkiksi EA, Take-Two, Sony, Netflix tai Disney.

Myös Nordea pitää Rovion myyntiä Playtikalle epätodennäköisenä, kun huomioidaan Playtikan kyseenalainen maine ostajana ja sen aiemmat suomalaisten peliyhtiöiden yritysostot.

Aiempi tarjous jo marraskuussa

Playtikan tammikuun puolivälissä tekemän ei-sitovan ostotarjouksen arvo on runsaat 680 miljoonaa euroa. Israelilaisten tarjoama 9,05 euron osakekohtainen hinta ylitti Rovion silloisen osakekurssin noin 60 prosentilla. Rovion mukaan Playtikan tarjousta ei ollut koordinoitu millään tavalla Rovion hallituksen kanssa.

Playtika oli jo marraskuussa tehnyt Roviolle aiemman tarjouksen, jossa osakekohtainen hinta oli 8,50 euroa. Tästä tarjouksesta osapuolet eivät kertoneet marraskuussa julkisuuteen, vaan asia tuli ilmi Playtikan tammikuisesta tiedotteesta.

Ahmaissut suomalaisia pelifirmoja

Playtika on aiemmin ostanut suomalaiset peliyhtiöt Reworksin ja Seriouslyn. Toissa vuonna kerrottiin, että Playtika osti 80 prosenttia Reworksin osakkeista 400 miljoonalla dollarilla. Reworksin myynti Israeliin nosti yhtiön perustajat kärjen tuntumaan vuoden 2021 suurituloisimpien listalla Suomessa.

Vuonna 2019 Playtika osti Seriouslyn, joka tunnetaan ötökkäpeli Best Fiendsistä. Helsingin Sanomien mukaan Playtika päätti sulkea Seriouslyn pelistudion alle kolme vuotta yrityskaupan jälkeen. HS:n mukaan yhtiöllä oli Helsingissä 124 työntekijää, jotka irtisanottiin viime syksynä.