Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Venäläispropagandistille vastalause ydinasepuheista – "Niiden käyttäminen tarkoittaisi meidän lopullista tappiotamme"

Ydinaseiden käyttäminen Ukrainassa johtaisi Venäjän "lopulliseen ja peruuttamattomaan tappioon", politiikan tutkija Aleksei Tšadajev sanoo Venäjän valtiollisen tv-kanavan ohjelmassa.

Venäläisviestimien antia englanniksi kääntävän Russian Media Monitor -yhteisön YouTube-kanavalle julkaistussa videossa panelistit väittelevät tuttuun tapaan keskenään Venäjän hyökkäyssodan tilanteesta ja joukkotuhoaseiden käyttämisen mahdollisuudesta.

Venäjän valtioduuman jäsen Aleksei Žuravljov selittää, että Venäjän joukot etenevät hitaasti Ukrainassa ja kärsivät raskaita tappioita. Hänestä Venäjän asevoimien olisi pitänyt saavuttaa pääkaupunki Kiova "aikoja sitten".

– Kärsimme varsin vakavia tappioita ja kulutamme resursseja saadaksemme pieniä kaupunkeja. Meillä on tarpeeksi voimaa ja resursseja, mutta kysymys kuuluu, käytämmekö niitä vai emme. Toivon ettemme keskustele siitä mediassa, mutta todellisuudessa jotain on valmisteilla, parhaassa tapauksessa ensi kesään mennessä. Meillä on mahdollisuus tuhota heidät kokonaan, Žuravljov puhuu vihjailevasti.

Tšadajev vastaa sanomalla, ettei Venäjä halua kolmatta maailmansotaa tai ydintuhoa.

– Minulle hiukan radioaktiivinen Ukraina on vähemmän tärkeä, kuin sotilaidemme henget, Žuravljov sanoo myöhemmin.

– Jos iskemme (ydinasein), se tarkoittaisi meidän tappiotamme, lopullista ja peruuttamatonta. Se tarkoittaisi, että kaikki mitä meistä sanotaan on totta. Mutta jos onnistumme voittamaan käytössä olevilla resursseillamme, se olisi rehellinen sotilaallinen voitto.

Ydinaseiden käyttämisen sijaan Venäjä tarvitsee Tšadajevin mukaan "muita resursseja, tieteilijöitä ja uuden sodan käsitteen".

Venäjän valtiollisilla tv-kanavilla puhutaan tiuhaan ydinaseiden käyttämisestä. Aikaisemmin tällä viikolla valtioduuman jäsen Andrei Guruljov sanoi Venäjän ykköskanavalla ydiniskujen Yhdysvaltoihin olevan ainoa keino eteenpäin, koska "Venäjä tuo rauhaa kaikkialle".