Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mediayhtiö Hilla Group aloittaa muutosneuvottelut – enintään 29 ihmistä irtisanotaan

Muun muassa paikallis- ja aluelehtiä julkaiseva mediayhtiö Hilla Group aloittaa koko konsernin laajuiset muutosneuvottelut. Neuvotteluiden piirissä on yhteensä 565 työntekijää.

Neuvottelut voivat johtaa enintään 29 ihmisen irtisanomiseen, enintään 229 ihmisen työsopimuksen ehtojen muuttamiseen sekä enintään 565 ihmisen enintään 90 vuorokauden lomautuksiin tämän vuoden loppuun mennessä, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Neuvottelujen tuloksena päätettävien toimenpiteiden avulla yhtiö kertoo pyrkivänsä vastaamaan viimeaikaisiin muutoksiin media-alan toimintaympäristössä. Näitä ovat yrityksen mukaan muun muassa digitalisoituminen, paperisten sanomalehtien levikkien lasku sekä materiaali- ja energiakustannusten kasvu. Lisäksi Hilla Groupin maantieteellinen laajentuminen tuo tarpeen eri yksiköiden toimintatapojen yhtenäistämiselle konserninlaajuisesti, yhtiö kertoo.

Yhtiö julkaisee sanomalehtiä muun muassa Lapissa, Kainuussa ja Keski-Pohjanmaalla. Sen tunnetuimpia lehtiä ovat muun muassa Kainuun Sanomat ja Keskipohjanmaa.

Neuvottelut alkavat helmikuun alussa ja päättyvät aikaisintaan maaliskuun puolivälissä. Neuvotteluissa ovat mukana Hilla Groupin lisäksi ohjelmistoyritys Jopox, painotalo Botnia Print sekä jakeluyritykset Kokkolan Jakelu ja SLP Jakelu.