Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

35-vuotiasta miestä epäillään 16 vuotta jatkuneesta seksuaalirikossarjasta – nuorimmat uhrit 11-vuotiaita

Helsingin poliisi epäilee 35-vuotiasta miestä yli sataan lapseen kohdistuneista seksuaalirikoksista. Rikosten epäillään tapahtuneen vuosien 2005 ja 2021 välillä. Nuorimmat miehen uhreista olivat poliisin mukaan 11-vuotiaita.

Tutkinta alkoi keväällä 2021, kun poliisi sai nettivinkin epäillystä. Poliisi takavarikoi miehen tietotekniset laitteet ja löysi monista niistä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa lasta esittävää materiaalia.

– Siitä alkoi kuukausien työ, kun tutkijat lähtivät identifioimaan kuvissa ja videoissa esiintyviä henkilöitä ja henkilöitä, joiden kanssa epäilty oli viestitellyt. Tutkijat kävivät läpi yhteensä miljoonia viestejä eri laitteilta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jutta Antikainen kertoi STT:lle maanantaina.

Kaikki uhrit tyttöjä, osan epäilty tapasi myös kasvotusten

Poliisin mukaan epäilty hankki uhreja sosiaalisen median eri alustoilta ja nuorten suosimilta kaverisivustoilta. Keskusteluissa mies esiintyi poliisin mukaan todellista ikäänsä nuorempana.

Epäillyt uhrit ovat tyttöjä. Poliisin mukaan suurin osa heistä oli tekoaikaan alle 16-vuotiaita.

Epäillyt hyväksikäyttörikokset tapahtuivat sekä internetin välityksellä että kasvotusten. Poliisin mukaan mies toimi suunnitelmallisesti ja johdonmukaisesti.

– Suuri osa videoista syntyi niin, että mies käski asianomistajaa kuvaamaan itseään web-kameralla ja kohdistamaan itseensä seksuaalista toimintaa. Epäilty myös masturboi ja oli samalla kamerayhteydessä lapseen.

Esitutkinnassa poliisi löysi myös epäillyn asunnossa kuvattuja videoita, joissa epäilty oli sukupuoliyhdynnässä eri-ikäisten ihmisten kanssa. Poliisin mukaan nuorimmat videoiduista olivat tapahtuma-aikaan 15-vuotiaita. Osa kuvatuksi tulleista oli tapahtuma-aikaan jo täysi-ikäisiä, mutta osa heistä oli aloittanut tutustumisen epäiltyyn ollessaan alle 18-vuotiaita, poliisi kertoo.

Esitutkinta on valmistumassa ja siirtymässä syyteharkintaan. Epäilty ei ole vangittuna.