Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IS: Kymmenissä tuhansissa televisioissa piilee vaarallinen riski – myyty myös Suomessa

Eteläkorealainen elektroniikkavalmistaja LG Electronics vetää takaisin 86-tuumaisia televisioitaan ympäri maailmaa. Näin tehdään myös Suomessa. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Tietyt vapaasti seisovat televisiomallit saattavat olla epävakaita jalustalla ollessaan. LG:n mukaan ongelma voi ilmetä, jos jalustan asentaa väärin. Ainakin 57 000:ssa LG:n televisiossa on todettu potentiaalinen hengenvaarallinen kaatumisriski.

Asiasta tiedotti kuluttajatuotteiden turvallisuutta Yhdysvalloissa valvova viranomainen.

Ilta-Sanomien mukaan LG tietää 22 tapausta, joissa television jalusta on ollut epävakaa. 12 tapauksessa televisio on kaatunut.

IS kirjoittaa, ettei kenenkään tiedetä loukkaantuneen. Pohjoisamerikkalaisen viranomaisen mukaan vaarana on kuitenkin lapsen tai muiden loukkaantuminen tai pahimmillaan jopa kuolema.

IS:n mukaan Yhdysvalloissa kyseisiä malleja on myyty noin 52 000 kappaletta, Kanadassa noin 1 800 ja Meksikossa noin 2 900 kappaletta. Mallit ovat olleet saatavilla myös Suomessa.