Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ranskan korkein oikeusaste hylkäsi entisen terveysministerin syytteen koronakriisin huonosta hoidosta

Ranskassa maan korkein oikeusaste on hylännyt maan entistä terveysministeriä Agnes Buzynia vastaan nostetun syytteen ihmishenkien vaarantamisesta koronakriisin aikana. Kassaatiotuomioistuimen mukaan ei ole oikeudellisia perusteita pitää Buzynia suoraan vastuullisena virheistä pandemianhoidossa.

Entinen lääkäri Buzyn toimi Ranskan terveysministerinä vuosina 2017–20. Hänen vastuullaan oli pandemiaan varautuminen. Ranskan sairaaloissa oli pandemian alussa huutava pula suojavarusteista, ja hallituksen ohjeet niiden käytöstä olivat sekavia. Erityistuomioistuin nosti syytteet Buzynia vastaan toissa vuonna.

Buzyn jätti tehtävänsä vain muutama viikko sen jälkeen, kun Ranskassa oli todettu ensimmäiset koronatapaukset. Hän pyrki tuolloin Pariisin pormestariksi, mutta ei tullut valituksi.

Buzyn on ainoa viranhaltija, jota Ranskassa on tutkittu koronakriisin huonosta hoidosta. Myös entistä pääministeriä Edouard Philippeä tutkittiin, mutta häntä vastaan ei nostettu syytteitä.

Ranskassa on kuollut yli sata tuhatta ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin liittyen.