Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ei herkille: video paljastaa, miltä Nepalin turmakoneessa näytti juuri ennen törmäystä ja heti sen jälkeen – viisi on edelleen kateissa

Nepalissa vietetään tänään maanantaina kansallista surupäivää sen jälkeen, kun ainakin 67 ihmisen oli vahvistettu kuolleen sunnuntaina maan pahimmassa lentoturmassa yli 30 vuoteen. Koneessa oli 72 ihmistä, joista 68 matkustajia ja neljä miehistön jäseniä.

Sotilaat vinssasivat köysien ja paarien avulla ruumiita yli 300 metriä syvästä rotkosta myöhään yöhön saakka, kunnes työ oli pakko lopettaa sumun vuoksi. Viisi ihmistä oli edelleen kateissa turman jäljiltä.

Paikallisen lentoyhtiön lento oli matkalla pääkaupunki Kathmandusta Pokharaan Nepalin keskiosassa, kun kone syöksyi alas toistaiseksi tuntemattomasta syystä keskellä Pokharan kaupunkia sijaitsevaan rotkoon, hajosi ja syttyi tuleen. Turma tapahtui aamupäivällä paikallista aikaa.

Turmasta on julkaistu video, joka kertoo, miltä koneen sisällä näytti juuri ennen törmäystä. Alla olevalta videolta käy myös ilmi turman rajuus.

Video ei sovi herkille henkilöille.