Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wall Street sulkeutui nousussa Yhdysvaltain työllisyyslukujen kevennettyä markkinatunnelmia

Yhdysvalloissa New Yorkin pörssit sulkeutuivat perjantaina tuntuvassa nousussa.

Teollisuusindeksi Dow Jones oli pörssipäivän päätteeksi 2,1 prosenttia koholla, kun taas laaja-alainen S&P 500 oli 2,3 prosentin nousussa.

Eniten Wall Streetin pääindekseistä kapusi teknologiapainotteinen Nasdaq, joka oli kaupankäynnin päättyessä 2,6 prosenttia plussan puolella.

Markkinatunnelmia kevensivät Yhdysvaltain työministeriön perjantaina julkaisemat työllisyysluvut, joiden mukaan työllisyys kasvoi joulukuussa selvästi.

Tämän on puolestaan toivottu vähentävän todennäköisyyttä sille, että maan keskuspankki Fed nostaisi jälleen ohjauskorkojaan.

Huonoja uutisia palkkakehityksen ja palvelualan saralta

Uusia työpaikkoja syntyi 223 000 kappaletta, ja työttömyysaste laski 3,5 prosenttiin. Väestömäärään suhteutettuna tämä tarkoittaa noin 5,7 miljoonaa työtöntä ihmistä.

Eniten uusia työpaikkoja syntyi joulukuussa muun muassa terveys- ja rakennusalalle. Myös hotelli-, ravintola- ja muille vapaa-ajanviettoon liittyville aloille syntyi uusia työpaikkoja.

Analyytikot kuitenkin tähdensivät palkkakehityksen laantuneen joulukuussa edelliskuuhun verrattuna. Työllisyyslukuihin nähden verrattain synkeämpiä uutisia tarjoili myös palvelualaa koskeva raportti, jossa nähtiin ensimmäinen alaa koskeva supistuminen sitten vuoden 2020 kevään.

– (Raportti oli) erittäin heikko ja tukee ajatusta siitä, että talouden palvelupuoli on vihdoin murtumassa, arvioi pankkiiriliike Oandan Edward Moya.