Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi epäilee Joensuun aatonaaton kerrostalopalossa rikosta – tutkitaan törkeänä tuhotyönä

Poliisi tutkii Joensuussa Pohjois-Karjalassa joulun aatonaattona syttynyttä kerrostalon tulipaloa törkeänä tuhotyönä, Itä-Suomen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan.

Rikoskomisario Petri Tirronen sanoo STT:lle, että poliisilla ei kuitenkaan ole tiedossa ketään tiettyä henkilöä epäiltynä mahdollisesta rikoksesta.

– Palon syttymissyytä tutkitaan edelleen. On kuitenkin viitteitä, että tällä hetkellä on syytä epäillä asiassa rikosta, Tirronen sanoo.

– Ketään epäiltyä ei ole tällä hetkellä tiedossa. Poliisi selvittää eri henkilöiden mahdollisia tekemisiä kyseisenä aikana, mutta yksittäistä nimeä ei ole tiedossa.

Tirrosen mukaan on myös mahdollista, että tulipalon teknisessä tutkinnassa ilmenee vielä asioita, jotka sulkevat rikoksen pois.

– Kysymyksessähän voi olla esimerkiksi sähkövika, Tirronen sanoo.

– Tällaisissa palotapauksissa kestää hyvinkin pitkään, että voidaan esimerkiksi sähkövian mahdollisuus sulkea kokonaan pois teknisellä tutkinnalla.

Yli 20 ihmistä evakuoitiin, osa asunnoista kärsi pahoja vahinkoja

Joensuun keskustassa syttyi aatonaaton vastaisena yönä tulipalo asuinkerrostalon ullakolla. Palon vuoksi evakuoitiin 22 ihmistä, mutta henkilövahinkoja ei tullut.

Osa asunnoista kärsi palosta ja sammutustöistä niin pahoja vaurioita, ettei asunnoissa pysty toistaiseksi asumaan.

Tirrosen mukaan poliisilla on enemmän tietoa palon syttymissyystä aikaisintaan kahden viikon päästä.

– Talon ullakkotila on suhteellisen pahasti palanut. Palon teknisessä tutkinnassa menee oma aikansa, Tirronen kertoo.

– Sanotaan, että kestää vähintään pari viikkoa, että saamme jonkinlaisia tuloksia.