Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Paavo Väyrynen peruu eduskuntavaaliehdokkuutensa perumisen

Keskustaveteraani Paavo Väyrynen ilmoittaa olevansa sittenkin valmis pyrkimään uudelleen eduskuntaan ensi kevään vaaleissa. Väyrynen oli lokakuussa ilmoittanut blogissaan peruvansa suostumuksensa olla ehdokkaana.

Väyrysen mukaan keskustassa on menossa häneen kohdistuva poliittinen ajojahti, joka kävi entistä räikeämmäksi viikonloppuna Kuopion puoluevaltuustossa. Väyrysen mukaan Keskustanuoret yritti järjestövaliokunnan kokouksessa syrjäyttää hänet puoluehallituksesta, jonka jäsenenä hän on ollut puolueen kaksikielisen piirin edustajana.

Kaksikielinen piiri oli esittänyt puoluehallituksen varsinaiseksi ja varajäseneksi kahta miestä, kun ohje oli tarjota mies- ja naisehdokasta. Keskustanuorten edustaja ilmoitti järjestön liittohallituksen vastustavan Väyrysen valintaa. Valintaa päätettiin lopulta lykätä ja järjestää ylimääräinen kokous, jossa piiri voi valita miehen ja naisen, Väyrynen selostaa tiedotteessaan.

– Puoluevaltuusto hyväksyi järjestövaliokunnan ehdotuksen. Tämä tarkoittaa, että voimme vapaasti valita edustajamme, kunhan mukana on mies ja nainen. Päätös on tehtävä vuoden loppuun mennessä, Väyrynen kertoo.

Väyrynen kirjoittaa ajatelleensa ennen kaksikielisen piirin syyskokousta, että hän saattaisi jäädä pois puoluehallituksesta ja jatkaa vain piirin puheenjohtajana. Hän oli pyytänyt piirin edustajaksi puoluehallitukseen kansanedustaja Katri Kulmunia, joka kuitenkin kieltäytyi.

– Syyskokouksessa minut valittiin edelleen piirin edustajaksi puoluehallitukseen. Viikonlopun kokemusten vuoksi olen päättänyt jatkaa puoluehallituksen jäsenenä, Väyrynen kirjoittaa.

Viikonlopun kokemukset osoittavat Väyrysen mielestä, että keskustassa käydään sisäistä valtataistelua, jossa ei piitata vähääkään siitä, kuinka puolueen käy.

– Tulokset näkyvät kannatuksessa. Haluan olla mukana eduskuntavaaleissa palauttamassa äänestäjien luottamusta keskustaan, Väyrynen ilmoittaa.

Väyrynen paheksuu kirjoituksessaan väitteitä, että hänen kirjoituksensa Ukrainan sodasta ja Suomen Nato-jäsenyydestä olisivat vahingoittaneet keskustaa ja heikentäneet puolueen kannatusta.

– Tämä väite on käsittämätön senkin vuoksi, että kirjoitukseni eivät ole saaneet juuri lainkaan julkisuutta, Väyrynen paheksuu.