Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kehitysvammaliiton Selkokeskus sai oikeusministeriön Demokratiapalkinnon

Oikeusministeriö on myöntänyt tämän vuoden Demokratiapalkinnon Kehitysvammaliiton Selkokeskukselle. Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) luovutti palkinnon tänään Helsingissä.

Ministeriön tiedotteen mukaan palkinnolla haluttiin tänä vuonna palkita toimintaa, joka on parantanut osallistumisen mahdollisuuksia ja lisännyt luottamusta yhteiskuntaan sekä vähentänyt eriarvoisuutta. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa.

Oikeusministeriön mukaan Selkokeskus on viestinyt ymmärrettävästi muun muassa koronaviruksesta ja Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan ihmisille, joille yleiskielen ymmärtäminen on vaikeaa.

Selkokeskus kehittää selkokieltä ja edistää sen käyttöä. Lisäksi keskus pyrkii parantamaan selkokielen asemaa ja selkokielen käyttäjien oikeuksia Suomessa. Keskus julkaisee muun muassa selkokielistä Selkosanomat-lehteä.

– Olemme tilanteessa, jossa demokratiamme kohtaa monia kriisejä samanaikaisesti. On ilo nostaa esiin työtä, joka edistää yhdenvertaisempaa osallisuutta Suomessa, Henriksson sanoo tiedotteessa.

Kunniamaininnat ihmisoikeuskampanjalle ja taidekasvatukselle

Demokratiapalkinnon lisäksi oikeusministeriö antoi kunniamaininnat Ihmisoikeusliiton Älä riko urheilua -kampanjalle ja Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton Taidetestaajat-ohjelmalle.

Ministeriön mukaan Älä riko urheilua -kampanja on tuonut esiin urheilun ihmisoikeuskysymyksiä ja lisännyt tietoisuutta ihmisoikeuksista Suomessa.

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma on puolestaan lisännyt kahdeksasluokkalaisten taiteen ja kulttuurin tuntemusta, tiedotteessa sanotaan.

Kansalaisyhteiskunnan toimijoille myönnettävä Demokratiapalkinto jaettiin nyt seitsemännen kerran.

Palkintoraatiin kuuluivat ihmisoikeusvaikuttaja Ujuni Ahmed, media-alan ammattilainen Mari Haavisto, kirkkoherra Kari Kanala ja Euroopan hybridiuhkien osaamiskeskuksen johtaja Teija Tiilikainen.