Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reuters: romahtaneen FTX-kryptopörssin perustaja Bankman-Friedin vanhemmat ostivat kiinteistöjä yli 100 miljoonalla Bahamalta

Pari viikkoa sitten romahtaneen FTX-krytovaluuttapörssin perustaja Sam Bankman-Friedin vanhemmat ja muut pörssin korkeat johtajat ovat käyttäneet kiinteistöhankintoihin ainakin 121 miljoonaa dollaria edellisen kahden vuoden aikana, kertoo Reuters.

Suurin osa hankinnoista oli rantakartanoita ja kerrostaloja Bahamasaarilla. Reutersin kysyessä Bankman-Friedin vanhemmilta, Stanfordin huippuyliopiston professoreilta Joseph Bankmanilta ja Barbara Friediltä, miten asunnot on hankittu ja kenen laskuun, heidän kerrottiin olevan palauttamassa kiinteistöjä FTX-pörssille.

Hankinnat ovat merkittäviä, sillä kryptopörssin kirjanpidosta on paljastunut valtavia määriä väärinkäytöksiä. Sam Bankman-Fried, lempinimeltään SBF, oli käyttänyt vähintään kymmenen miljardia dollaria asiakasvaroja oman liiketoimintansa ja sijoitustensa tukemiseen. Näistä ainakin miljardi dollaria on kadonnut jäljettömiin.

Korttitalo romahti pari viikkoa sitten, ja vei mukanaan ainakin 30 miljardia dollaria pörssin asiakkaiden säästöjä. Yhteensä velkojia saattaa olla yli miljoona.