Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääministeri Marin aloittaa tänään vierailunsa Islannissa

Pääministeri Sanna Marin (sd.) aloittaa tänään vierailunsa Islannissa. Marin tapaa Islannin pääministeri Katrin Jakobsdottirin Reykjavikissa.

Tapaamisessa on tarkoitus keskustella ilmastotoimista ja luontokadon torjunnasta, vihreän siirtymän energiaratkaisuista, ihmisoikeuksien ja sukupuolten tasa-arvon edistämisestä, taloudesta, pohjoismaisesta ja arktisesta yhteistyöstä sekä maiden kahdenvälisistä suhteista.

Muita esille todennäköisesti nousevia aiheita ovat Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa ja Ukrainan tukeminen, Euroopan muuttunut turvallisuustilanne sekä Suomen tuleva Nato-jäsenyys.

Marinin ja Jakobsdottirin on tarkoitus osallistua myös Islannin kansallismuseossa järjestettävään keskustelutilaisuuteen. Tilaisuuden aiheena on Pohjoismaiden, Euroopan ja sen ulkopuolisten alueiden tämänhetkiset haasteet. Keskustelutilaisuuden järjestää Islannin yliopiston Ulkopoliittisten asioiden instituutti.

Presidentti Sauli Niinistö vieraili Islannissa lokakuun puolivälissä. Tuolloin Niinistön ja Islannin presidentti Gudni Thorlacius Johannessonin keskusteluissa esille nousi Euroopan turvallisuus ja Suomen Nato-jäsenyys. Niinistö tapasi vierailunsa aikana myös pääministeri Jakobsdottirin.